12.04.2013 15:01

Garkalnē jauna kārtība bērnu reģistrēšanai bērnudārzā

Autors  www.garkalne.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Vecākiem, kuru vēlas piereģistrēt savu atvasi kādā no Garkalnes novada pirmsskolas izglītības iestādēm, tas jādara aprīlī, paredz jaunie noteikumi.

 

Ar Garkalnes novada domes 2012. gada 18. decembra lēmumu apstiprināti grozījumi Garkalnes novada domes 2011. gada 26. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 5 "Par audzēkņu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Garkalnes novada pašvaldības izglītības iestāžu pirmsskolas grupās un pašvaldības līdzfinansēšanas kārtību audzēkņiem, kuri apmeklē Garkalnes novada privātās pirmsskolas izglītības iestādes".

Jaunajos grozījumos ir būtiskas izmaiņas, kas paredz jaunu procedūru, proti, vecāki, kuri reģistrējuši bērnu rindā, līdz bērna piecu gadu vecumam vai līdz tam brīdim, kad bērnam tiek nodrošināta vieta pirmsskolas izglītības iestādē, katru gadu aprīlī veic pārreģistrāciju, ierodoties Garkalnes novada domē. Ja vecāki aprīlī neveic pārreģistrāciju, bērns zaudē rindas kārtas numuru, proti, bērns nonāk rindas beigās un tiek reģistrēts ar attiecīgā gada 1. maiju, secīgi pēc iepriekšējā reģistrācijas stāvokļa.

Ja vecākiem attiecīgā gada aprīlī nav iespēja ierasties Garkalnes novada domē bērna pārreģistrācijai, iesniegumu par pārreģistrāciju var iesniegt elektroniski uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., norādot bērna vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu, pirmsskolas izglītības iestādi, kuru plāno apmeklēt, laiku, kad grib sākt apmeklējumu, un telefona numuru.