26.02.2013 11:56

Jaunās Siguldas sākumskolas pirmajai direktorei darba pilnas rokas

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Esam iesūnojuši – aizvien valda uzskats, ka bērnam devītā un vislabāk divpadsmitā klase jāpabeidz tajā pašā skolā, kurā sācis mācīties pirmajā klasē, bet mainīt skolu nav nekas slikts – tā ir tikai vēl viena iespēja," atzīst Sanita Ungura, kura līdz šim pildīja bērnudārza "Pīlādzītis" vadītājas pienākumus. "Esam iesūnojuši – aizvien valda uzskats, ka bērnam devītā un vislabāk divpadsmitā klase jāpabeidz tajā pašā skolā, kurā sācis mācīties pirmajā klasē, bet mainīt skolu nav nekas slikts – tā ir tikai vēl viena iespēja," atzīst Sanita Ungura, kura līdz šim pildīja bērnudārza "Pīlādzītis" vadītājas pienākumus. Krišjānis Grantiņš

Siguldas novada dome šomēnes amatā apstiprinājusi topošās Laurenču sākumskolas direktori Sanitu Unguri.

"Šobrīd stāvam milzīga darba priekšā, bet ar lielu apņēmību. Siguldā ir visi nepieciešamie priekšnosacījumi, lai paveiktu iecerēto," atzina jaunā skolas direktore, kura oficiāli amatā stājusies no 21. februāra. Svarīgākie uzdevumi, ko jau tuvākajā laikā plāno paveikt S. Ungura, ir skolas komandas komplektēšana un vecāku biedrības izveidošana. "Skolu dibinām no jauna, tāpēc nepieciešams jauns, radošs skolotāju kolektīvs. Savukārt vecāku biedrība būs otrs lielais balsts aiz skolotāju kolektīva skolas idejiskajai virzībai."


Atšķirībā no jau esošajām novada skolām šī būs pilna laika skola. Īpaša nozīme skolas dzīves un mācību organizēšanā būs bērnu vecākiem. "Pilnas dienas skola nozīmē, ka pēc mācību stundām bērniem būs iespēja apmeklēt ārpusklašu nodarbības. Šim mērķim gan nav paredzētas valsts apmaksātās mērķdotācijas, līdz ar to šīs nodarbības kādam būs jāapmaksā, un tas būs vecāku līdzfinansējums caur vecāku biedrību," stāsta skolas direktore, taču piebilst, ka tā ir tikai viena medaļas puse – lielāka nozīme būšot tieši vecāku aktivitātei līdzdarboties skolas dzīvē un veidot mācību procesu.

"Aicināsim vecākus dalīties ar idejām, jo daudziem ir zināma vecāko bērnu skolas pieredze, kāds ir aizguvis idejas no ārzemēs redzētā." Skolas programmas veidošanā mācību spēki smēlušies pieredzi no Jūrmalas Alternatīvās skolas, Valdorfa skolām, Valmieras pamatskolas, kā arī ārzemju izglītības iestādēm. "Mēs gribam salikt vienu ideālo variantu."

Atbilstoši mācību procesam, kas tiks organizēts blokos un tēmās, plānots izbūvēt modernu dabas zinību kabinetu un bibliotēku. Tomēr par elitāru mācību iestādi S. Ungura skolu negribētu dēvēt. "Atšķirsimies no standarta skolas, taču skolēnus nešķirosim pēc sekmēm, uzvedības, vecuma vai citiem parametriem."

Iepriekš:
Sāksies bērnu uzņemšana Siguldas skolās
Video: Siguldā top jauna sākumskola