23.12.2012 08:34

Gadumijā slēgs Siguldas novada vidusskolu

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pēc 1. janvāra darbs Laurenču skolas ēkā saglabāsies vien divām apkopējām un sētniekam. Pēc 1. janvāra darbs Laurenču skolas ēkā saglabāsies vien divām apkopējām un sētniekam. arhīvs

1. janvārī beigs pastāvēt Siguldas novada vidusskola, kurā mācās vairāk nekā 100 skolēnu vakara un dienas apmācības programmās.

Par skola likvidēšanu ar 1. janvāri zinājuši gan skolēni, gan skolas darbinieki. Daudzi skolēni jau mācību gada sākumā mainīja mācību iestādi, atlikušajiem būs jāizlemj, kur mācīties turpmāk, līdz šī gada beigām. Dienas nodaļas skolēni varēs iestāties Siguldas pilsētas vidusskolā, vakarniekiem būs vairākas iespējas – iestāties Siguldas pilsētas vidusskolas vakara maiņas apmācību programmā un tad izvēlēties, kur labprātāk vēlētos iet uz stundām – vai nu Laurenčos, savas bijušās skolas ēkā, vai pilsētas vidusskolas ēkā, Kronvalda ielā 7, vai vispār mainīt skolu, vai iestāties Siguldas pilsētas vidusskolas dienas plūsmas klasēs. Iespēju daudz. Ko skolēni izvēlēsies, taps skaidrs tikai šomēnes, kad tiks apkopotas īpašas pašvaldības anketas, kas tika dotas vakarskolas skolēniem.

Siguldas novada vidusskolas direktore Māra Jēkabsone apstiprināja, ka visi darbinieki jau saņēmuši darba uzteikumu ar 1. janvāri. Tā kā daudzi skolotāji strādā arī citās Siguldas skolās, reāli bez darba paliks pieci pamatdarbā strādājošie.

Novada vidusskolu izveidoja 2009. gada augustā, jo tobrīd novada vadībai bija cita izglītības sistēmas attīstības shēma. To apstiprināja arī M. Jēkabsone: "Toreiz plānoja, ka Laurenču skolā izvietos 2. vidusskolas 10.–12. klases, bet Kronvalda ielas ēkā tiks veidota deviņu klašu pamatskola. Pašvaldības plāni mainījušies. Sabiedrības spiediena rezultātā 2. vidusskolas 10.–12. klases palika savā ēkā un tika izveidota pilsētas vidusskola, nevis pamatskola. Tāpēc novada vidusskola tiešām kļuva lieka."

Iepriekš:
Siguldā veidos elitāru skolu, lai iekustinātu citas