02.10.2012 13:25

Ikšķilē būs mūzikas un mākslas skola; meklē jaunās iestādes vadītāju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles novada dome. Ikšķiles novada dome. arhīvs

Septembra nogalē Ikšķiles novada domes deputāti vienbalsīgi pieņēma vēsturisku lēmumu - dibināt pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādi "Ikšķiles mūzikas un mākslas skola", kā arī apstiprināja jaundibinātās skolas nolikumu.

Jau daudzus gadus jautājums par mākslas un mūzikas skolas izveidi Ikšķilē bijis aktuāls un sabiedrībā izraisījis plašu rezonansi. Kā rāda pētījumi, vairāk nekā 200 izglītojamo vēlētos papildus mācīties mūzikas vai mākslas skolā.

Pamazām noslēguma fāzei tuvojas maiņas process, kura rezultātā pašvaldībai piederošais īpašums Ogrē, Brīvības ielā 48, tiks iemainīts pret Zemkopības ministrijas īpašumu Peldu ielā, kas nodots Lauku atbalsta dienesta lietošanā. Šajā ēkā paredzēts izvietot pašvaldības administrāciju, savukārt mūzikas un mākslas skolu – tagadējā Ikšķiles novada pašvaldības administrācijas ēkā. Kā Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē atzīmēja domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, pašreizējā novada pašvaldības administrācijas ēka ir piemērota šim mērķim, jo atrodas pilsētas centrā, kā arī tuvu vidusskolai, atrisinot svarīgo skolēnu drošības jautājumu.

"Protams, lai izveidotu jaunu mācību iestādi, jāiegulda liels administratīvais darbs un līdzekļi. Līdz ar šī lēmuma apstiprināšanu pašvaldības attiecīgajām struktūrvienībām jāveic saskaņošanas darbi ar Kultūras ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju. Līdz jaunajam gadam pašvaldībai jāveic ļoti atbildīgs uzdevums – jāpieņem darbā iestādes vadītājs, kā arī jāparedz nākamā gada budžetā finansējumu šīs skolas izveidei un uzturēšanai," komentē Indulis Trapiņš.

Plānots, ka Ikšķiles mūzikas un mākslas skola savas durvis varētu vērt 2013./2014. mācību gadā.

Skolas direktora pienākumos ietilps visi ar skolas atvēršanu saistītie organizatoriski jautājumi, piemēram, mācību programmu licencēšana, materiāli tehniskās bāzes nodrošināšana, štatu nokomplektēšana utt.

Ikšķiles novada pašvaldība Mūzikas un mākslas skolas direktora amata kandidātus aicina pieteikties līdz 31. oktobrim, pieteikumu sūtot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ar norādi "Mūzikas un mākslas skolas direktora vakance" vai pa pastu Ikšķiles novada pašvaldībai Strēlnieku ielā 10, Ikšķilē, Ikšķiles novadā, LV 5052, vai iesniedzot personīgi Ikšķiles novada pašvaldības sekretariātā.

Iepriekš:
Sperts pirmais solis Mūzikas un mākslas skolas izveidei Ikšķilē