25.09.2012 09:16

Starp "zaļākajām" skolām arī Daugmales pamatskola

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daugmales pamatskola Ķekavas novadā. Daugmales pamatskola Ķekavas novadā. wikimedia.org

27. septembrī 75 izglītības iestādes no visas Latvijas saņems Zaļā karoga balvu kā pierādījumu, ka tajās saimniekošana notiek videi draudzīgi. Starp tām arī Daugmales pamatskola Ķekavas novadā.

 

Zaļais karogs ir kā pateicība par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē, piešķirot tām starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā karoga balvu.

Ekoskolu programmas atpazīstamākais elements ir tieši starptautiskā Zaļā karoga balva, ko saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Latvijas Ekoskolas nosaukums un diploms ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu. Pirmos divus gadus Daugmales pamatskola saņēma Zaļo diplomu un trešajā gadā Zaļo karogu. Iepriekšējā mācību gadā Latvijā plīvoja 62 Zaļie karogi. Šīs balvas skolām tiek piešķirtas uz vienu mācību gadu, un katru reizi jāizcīna no jauna.

Latvijā Ekoskolu programmā ir iesaistītas vairāk nekā 120 skolas, apvienojot apmēram 20 000 skolēnu. Programma Latvijā darbojas jau astoņus gadus, un tā ir kļuvusi par atpazīstamu ietvaru skolu aktivitātēm vides izglītībā. Programmā var iesaistīties ikviena izglītības iestāde, kas vēlas savā darbā pievērsties vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem. Šajā mācību gadā Ekoskolu programmā pieteicās arī divas augstskolas Latvijā – Vidzemes augstskola un Daugavpils Universitāte, vēsta portāls "Ķekava.lv".