14.08.2018 11:04

RTU un Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledža panākušas vienošanos par apvienošanos

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
RTU un Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledža panākušas vienošanos par apvienošanos www.olaine.lv

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledža (OMTK) panākušas vienošanos par apvienošanos, aģentūrai LETA pastāstīja RTU attīstības prorektors Artūrs Zeps.

Starp abām izglītības iestādēm parakstīts nodomu protokols, lai apvienošanās process varētu notikt. Lēmumu par apvienošanos pieņēmušas RTU un OMTK augstākās lēmējinstitūcijas – koledžas Zinātniskā padome, kā arī RTU Senāts.

Nepieciešamā dokumentācija koledžas pievienošanai jau iesniegta Izglītības un zinātnes ministrijā, kas esot solījusi to izskatīšanai valdībā virzīt vasaras beigās vai rudens sākumā.

RTU stratēģija paredz nodrošināt sarunas ar augstākās izglītības institūcijām. Ja tām ir interese un ja abām pusēm ir ieguvums, tad sarunas var notikt tālāk, piebilda Zeps.

OMTK universitātē tiks integrēta kā RTU aģentūra, kas ļaus koledžai saglabāt savu nosaukumu, nosacītu juridisko patstāvību. RTU ar koledžu varēs salāgot stratēģijas, apstiprināt budžetu, kā arī direktoru – iejaukšanās citās lietās nebūs, teica Zeps. Viņš cer, ka konsolidācija varētu stāties spēkā no 2019. gada jūnija.