13.07.2018 13:03

Latvijas stipendijas studijām un pētniecībai saņems 118 ārvalstnieki

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas stipendijas studijām un pētniecībai saņems 118 ārvalstnieki pixabay.com

Latvijas stipendijas studijām un pētniecībai 2018./2019.akadēmiskajā gadā saņems 118 ārvalstnieki, informēja Valsts izglītības attīstības aģentūrā (VIAA).
Šogad VIAA saņēma 411 iesniegumus no 34 valstīm studiju un pētniecības stipendiju saņemšanai, no tiem 73 iesniegumi neizturēja administratīvo vērtēšanu.

Aģentūras vērtēšanas komisija, kura sastāv no Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Studentu apvienības un aģentūras pārstāvjiem, izvērtēja 331 iesnieguma studiju stipendijai un 63 iesniegumu pētniecības stipendijai kvalitāti.

2018./2019.akadēmiskajam gadam tika piešķirtas 90 stipendijas studijām Latvijas augstākās izglītības institūcijās un 28 stipendijas pētniecībai Latvijas augstākās izglītības un zinātniskās pētniecības institūcijās. Stipendiāti pārstāv 26 valstis.

Augstskolas, kuras uzņems lielāko stipendiātu skaitu, ir Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte.

Lielākais stipendiātu skaits ir no Uzbekistānas, Kazahstānas un Ukrainas (12 no katras valsts). Šīm valstīm seko Gruzija (desmit stipendiāti), Ķīna (deviņi stipendiāti), Azerbaidžāna un Vācija (astoņi stipendiāti).

Vērtēšanas komisija katrai augstskolai ir izveidojusi rezerves stipendiātu sarakstu, tie ir nosūtīti augstskolām. Rezervistiem stipendija tiks piešķirta tad, ja kādi stipendiāti no stipendijas atteiksies.