01.06.2018 14:28

Kučinskis: Par IZM piedāvātajām izglītības reformām būs jālemj nākamajai Saeimai

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kučinskis: Par IZM piedāvātajām izglītības reformām būs jālemj nākamajai Saeimai Valsts kanceleja

Par Izglītības un zinātnes (IZM) piedāvātajām izglītības reformām būs jālemj nākamajai Saeimai, piektdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Viņš atzina, ka no IZM piedāvājuma nevajadzētu atteikties, bet tas ir jāuzlabo un par to būtu jālemj nākamajai Saeimai.

"Es negribētu, ka jautājums tiktu vispār nolikts malā. Jautājums ir pietiekami nopietns un nepieciešams, tāpēc ceru, ka IZM centīsies piedāvājumu pilnveidot un sagatavos atbildes uz deputātu jautājumiem," norādīja Kučinskis.

Kā ziņots, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vairākums ceturtdien konceptuāli noraidīja ieceri par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma. Grozījumus par skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma bija rosinājusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). Tomēr koalīcijas partiju politiķi iepriekš pauda, ka vēl ir daudz jautājumu par šo IZM piedāvājumu.

Tāpat komisijas vairākums noraidīja ar Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvātajām reformām vidusskolas izglītības posmā saistīto priekšlikumu. Komisija nolēma saglabāt likumā pašlaik noteiktos vispārējās vidējās izglītības četrus programmu virzienus.