25.04.2018 10:51

Vējonis: Darbs pie iesāktajām reformām izglītības jomā, visdrīzāk, būs jāturpina arī nākamās valdības laikā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vējonis: Darbs pie iesāktajām reformām izglītības jomā, visdrīzāk, būs jāturpina arī nākamās valdības laikā Valsts prezidenta kanceleja

Lai arī valdība efektīvi uzsākusi reformu ceļu izglītības jomā, visdrīzāk, darbs pie tām būs jāturpina arī nākamās valdības laikā, tikšanās laikā ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski otrdien atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Amatpersonas pārrunāja aktuālos jautājumus izglītības nozarē, īpašu uzmanību veltot iesāktajiem darbiem skolu tīkla sakārtošanā, kompetencēs balstīta izglītības satura ieviešanā, reformām augstākajā izglītībā, kā arī Valsts aizsardzības mācības ieviešanā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts izglītības sistēmai jānodrošina iespējas iegūt kvalitatīvu izglītību ikvienam bērnam Latvijā neatkarīgi no viņa dzīvesvietas, ienākumu līmeņa vai sociālā stāvokļa, tiekoties ar izglītības, uzsvēra Valsts prezidents.

Runājot par skolu tīkla reorganizāciju, Valsts prezidents atzina, ka procesā iesaistītas kā valdība, tā pašvaldības, tomēr ar lēmumiem līdz šim pietiekami raiti nav veicies: "Lemjot par skolu tīkla sakārtošanu, mēs nerisinām jautājumus par darbavietām, ēkām vai konkrētas pašvaldības priekšrocībām. Mēs lemjam par mūsu bērnu un Latvijas nākotnes iespējam."

Raimonds Vējonis arī akcentēja, ka skolu tīkla reorganizācijas mērķis ir panākt pēc iespējas labāku izglītības kvalitāti gan saturā, gan materiāli tehniskajā nodrošinājumā, apvienojot resursus vienuviet.

Valsts prezidents ar izglītības ministru apsprieda iespējas stiprināt jauniešu piederības sajūtu Latvijai jau skolas solā. "Šogad, svinot mūsu valsts simtgadi, mēs apzināmies, cik liela loma valsts neatkarības saglabāšanā ir tās iedzīvotāju spējai un vēlmei aizstāvēt savu valsti. Lai celtu skolēnu pilsonisko apziņu un vairotu skolēnos patriotismu, jau šogad valdībā jāvienojas par Valsts aizsardzības mācības ieviešanu vidusskolas klasēs", aicināja Valsts prezidents.

Apspriežot aktuālo situāciju augstākajā izglītībā kopējās izglītības sistēmas reformu ietvaros, Valsts prezidents uzsvēra, ka tiekoties ar Latvijas augstskolu rektoriem, nostiprinājies secinājums par institucionālu pārmaiņu nepieciešamību augstākās izglītības nozarē.

"Koncentrējot nevis sadrumstalojot mūsu rīcībā esošos resursus, kā arī ieviešot augstākus programmu kvalitātes standartus augstākās izglītības jomās, mēs spēsim radīt kvalitatīvu un globālā mērogā konkurētspējīgu augstākās izglītības piedāvājumu gan mūsu, gan arī ārvalstu studentiem", teica Raimonds Vējonis.