30.08.2012 11:53

Ķekavas mērs: valstij jāļauj ņemt kredītus skolu celšanai

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas mērs R.Jurķis. Ķekavas mērs R.Jurķis. Agnese Dzene

Tiekoties ar izglītības ministru, Ķekavas mērs norādīja, ka pašvaldībām jāļauj ņemt kredīti skolu būvniecībai.

Izmantojot izdevību un cerot uz izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa (Reformu partija) dzirdīgajām ausīm, kad viņš pagājušajā nedēļā viesojās novadā, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis ("Vienotība") vēlreiz uzsvēra nepieciešamību pēc jaunās sākumskolas būvniecības novadā.


Domes deputāti nolēmuši šajā gadā sākt skolas būvniecību, tam paredzot pusmiljonu latu. Mērs informēja, ka jau 28. augustā plānots parakstīt līgumu ar celtniekiem. "Mēs esam viena no retajām pašvaldībām, kurā ir jābūvē skola, mums to vajag. Bija politiskie solījumi budžeta grozījumos, ka ļaus ņemt kredītus būvniecībai, bet tas palika solījumu līmenī. Bērnudārzus drīkst būvēt – kredītlimits nav izņemts, bet skolu būvniecībai kredītu ņemt nedrīkst," sašutis R. Jurķis.


"Varbūt valdība beidzot sapratīs, ka pašvaldībām ir jādod lielāka patstāvība un nevis jāliek izvēlēties no tā, kas ir iespējams, bet no tiem līdzekļiem, kādi ir pieejami, atļaut darīt to, kas tiešām nepieciešams. Mēs labāk zinām, ko mums vajag. Bērnudārzu problēmu mēs atrisinām labi," tā Ķekavas mērs.