28.08.2012 07:34

Ropažos bērnudārzu gaida 100 bērnu, lielākoties – pavisam mazie

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu novada dārziņa "Annele" mazie audzēkņi. Ropažu novada dārziņa "Annele" mazie audzēkņi. www.piiannele.lv

Ropažu novadā augusta beigās rindā uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm bija 108 bērni, lielākoties to gan veido bērni līdz trim gadiem.

 

Šajā Pierīgas novadā ir divas pašvaldības izglītības iestādes – dārziņš "Annele" un Zaķumuižas pamatskola, kurā arī iekārtotas dārziņa grupiņas.

"27. augustā "Anneles" rindā bija 68 bērni, bet Zaķumuižas pamatskolā – 40," ar jaunākajiem datiem iepazīstina Ropažu novada Kultūras un izglītības centra vadītāja Sanita Megere-Klevinska.

Lai gan 108 rindā gaidošie bērni tik mazam novadam kā Ropaži šķiet daudz, lielāko drūzmēšanos tajā veido pavisam mazie bērni, tostarp nesen vai pagājušajā gadā dzimušie, kuru apzinīgie vecāki viņus rindā ir reģistrējuši ļoti laicīgi.

Saskaņā ar atbildīgās izglītības speciālistes sniegto informāciju "Anneles" rindā ir bērni vecumā no viena līdz četriem gadiem, bet uz Zaķumuižas pamatskolu – no pusotra līdz trim.

"Lielajiem bērniem dārziņš visiem ir nodrošināts, un ārpus rindas neviens nav palicis," tā S. Megere-Klevinska.

Saskaņā ar pašvaldības sniegto informāciju Ropažos arī nav neviena privātā dārziņa, jo, visticamāk, nav nepieciešamības pēc tāda.

ļoti laicīgi