26.08.2012 12:05

Labākie rezultāti centralizētajos eksāmenos – Babītes, Krimuldas un Saulkrastu skolēniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
12. klases skolēni pirms eksāmena. 12. klases skolēni pirms eksāmena. www.malpilsskola.lv

Apkopojot aizvadītā mācību gada sasniegumus, atklājas, ka Pierīgas skolu vērtējumā augstākos rezultātus centralizētajos eksāmenos uzrādījuši Babītes vidusskolas audzēkņi, bet mācību priekšmetu olimpiādēs nepārspēti palikuši baldonieši.

 

Nominācijā "Augstākie rezultāti centralizētajos eksāmenos", vērtējot pēc līmeņu A, B un C īpatsvara, piekto vietu ieguvusi Ādažu brīvā Valdorfa skola ar 67,4 %, 4. vietā – Ādažu vidusskola ar 68,3 %, 3. vietā – Krimuldas vidusskola ar 68,4 %, 2. vietā – Saulkrastu vidusskola ar 74,7 %, bet 1. vietā – Babītes vidusskola ar 80,2 %.

Izcilākos sasniegumus mācību priekšmetu olimpiādēs no 5. līdz 12. klasei uzrādījuši Baldones vidusskolas skolēni. Ar labiem rezultātiem baldoniešiem seko Mālpils vidusskolas un Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas audzēkņi.

Savukārt nominācija "Augstākie sasniegumi zinātniski pētniecisko darbu skatēs" šogad ieviesta pirmo reizi. Tās nepieciešamību Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes priekšnieks Oļģerts Lejnieks pamato ar pētniecisko darbu aktualitāti vidusskolas posmā. "Pēc tā zināmā mērā var vērtēt arī vidusskolas kvalitatīvo līmeni," vērtē O. Lejnieks. 2. un 3. vietu šajā nominācijā dala Saulkrastu un Baldones vidusskola, bet 1. vietā izvirzījusies Babītes vidusskola.

Nominācijā "Izcilākie rezultāti interešu izglītības skatēs" tika izceltas piecas aktīvākās skolas. Augošā secībā par labākajām šajā nozarē tika atzītas Babītes, Ulbrokas, Mārupes un Zvejniekciema vidusskola, bet nepārspēta izrādījās Mālpils vidusskola.

Augstākos sasniegumus Pierīgas skolu sporta sacensībās, pamatskolas, sākumskolas grupā uzrādījusi Sidgundas pamatskola, Carnikavas pamatskola, bet pirmo vietu tradicionāli ieņem Jaunmārupes sākumskola.

Pierīgas skolu sporta sacensībās vidusskolu grupā 3. un 4. vietu dala Krimuldas un Ādažu vidusskola, 2. vietā – Babītes vidusskola, bet 1. vietā pārliecinoši Mārupes vidusskola.

Bet par bērniem ar īpašām vajadzībām draudzīgāko pirmsskolas izglītības iestādi tika novērtēta Stopiņu PII, kas savā novadā dzīvojošiem bērniem radījusi visplašāko piedāvājumu izglītības programmas apguvei. O. Lejnieks skaidro, ka šī nominācija, tikusi izveidota, "lai aktualizētu Pierīgas reģionā bērniem ar īpašām vajadzībām nepieciešamību apgūt pirmsskolas speciālo izglītības programmu, kas būtu maksimāli pietuvināta dzīvesvietai attiecīgajā novadā". Pierīgas novadu apvienībā pirmsskolas speciālās izglītības programma tiek īstenota trīs pirmsskolas izglītības iestādēs – Baldones novada PII "Vāverīte", Mārupes novada privātajā PII "Namiņš" un Stopiņu novada PII "Pienenīte".