23.08.2012 12:21

Saulkrastu dārziņu rindā drūzmējas vien paši mazākie

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Saulkrastu novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vietas pietiek visiem trīs gadus sasniegušajiem un vecākajiem bērniem. Savu kārtu bērnudārzā gaida vien jaunāki par diviem gadiem.

"Vietas pietiek arī divgadniekiem, ja vien vecāki paši ir ar mieru viņu jau laist bērnudārzā," teic Saulkrastu novada domes projektu vadītāja Anita Līce.


Jānorāda, ka Saulkrastu novadā ir viens pašvaldības bērnudārzs un viens privātais bērnu pirmsskolas aprūpes un izglītības centrs.

Savu vietu pašvaldības dārziņā gaida 93 bērni – gan nupat tikai dzimušie, gan vēl trīs gadus nesasniegušie. 85 no tiem ir deklarēti šajā Pierīgas novadā, bet astoņi ārpus tā, bet tāpat mazuļu vecāki vēlas tos laist pašvaldības dārziņā "Rūķītis". Otrie tiks uzņemti vien tad, ja visiem mazajiem Saulkrastu iedzīvotājiem vietas pietiks.

Lai gan Saulkrasti nav Rīga vai citas lielās pilsētas, kur simtiem un pat tūkstošiem bērnu netiek dārziņā, Saulkrastu pašvaldība ir padomājusi, kā kompensēt to, ja tā nevar nodrošināt dārziņu. Kompensācija ir 75 lati mēnesī.

Jaunas pirmsskolas izglītības iestādes šajā novadā celt nav plānots zemo dzimstības rādītāju dēļ. "Pagaidām pietiek ar esošo bērnudārzu. Taču, ja dzimstība uzlabosies, pašvaldība varētu lemt par jauna bērnudārza būvniecību, piesaistot privātās investīcijas," uzsver A. Līce.