31.01.2018 12:59

Brīvskolotāji gatavojas motoekspedīcijai pa Austrāliju, kur pildīs skolēnu iesūtītos uzdevumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brīvskolotāji gatavojas motoekspedīcijai pa Austrāliju, kur pildīs skolēnu iesūtītos uzdevumus publicitātes

Pēc aizvadītām motoekspedīcijām ''2 rati'' sērijā Āfrikā un abās Amerikās neformālās izglītības iniciatīvas "Brīvskolotāji" pārstāvji dosies uz Austrāliju, lai no turienes sāktu triloģijas noslēdzošo posmu – motoekspedīciju "2 rati 2 kontinenti" – un izpildītu skolēnu iesūtītos uzdevumus.

Mērojot garo atpakaļceļu no Austrālijas uz Latviju ar motocikliem, pasaules apceļotāji un motoentuziasti Mārtiņš Sils un Ģirts Vilnis pildīs skolēnu sagatavotos uzdevumus. Austrālijā plānots pavadīt divus mēnešus, kuru laikā būs jāspēj tikt galā ar vairāk nekā 120 uzdevumiem, ko iesūtījuši skolēni no 15 dažādām Latvijas skolām, informē "Brīvskolotāju" projekta vadītāja Gerda Kivleniece.

Ekspedīcijas "2 rati 2 kontinenti" maršruts abus motodēkaiņus vedīs no Melburnas Austrālijā atpakaļ uz Latviju. Austrālijas posmu paredzēts veikt divu mēnešu laikā, bet ekspedīcijas Āzijas daļu – gada otrajā pusē. Kopumā ceļā tiks pavadīti 5 mēneši, mājās atgriežoties Latvijas simtgades kulminācijas brīdī – 18. novembrī.

Kā ierasts "2 ratu" ekspedīcijās, arī šoreiz līdzi tiek ņemti skolēnu sagatavotie uzdevumi brīvskolotājiem. Mārtiņu un Ģirtu sagaida, piemēram, ananāsu ēšanas sacensības, tradicionālās aborigēnu ķermeņa apgleznošanas tehnikas apgūšana, vecākās zivjaudzētavas rūpnīcas apmeklējums un daudzi citi. Par to izpildi brīvskolotāji ziņos, gan vēl ceļā esot, gan pēc atgriešanās, apciemodami skolēnus klātienē un vadīdami interaktīvas mācību stundas, norāda G. Kivleniece.

Jau tagad veikts ne mazums sagatavošanās darbu veiksmīgai ekspedīcijas norisei. Papildus motociklu tehniskajam nodrošinājumam, to sūtīšanai uz Melburnu, pašu sadzīves lietām un ceļojuma dokumentācijai padomāts arī par ekspedīcijas norises iemūžināšanu: somās tiek likts jaunapgūtais lidojošais gadžets – drons. Ar to un citām ierīcēm plānots uzņemt neaizmirstamus kadrus dokumentālajai filmai par visām trim "2 ratu" ekspedīcijām. Brauciena laikā brīvskolotāji turpinās gatavot arī videojautājumus LTV spēlei "Gudrs vēl gudrāks".

Ekspedīcijas starts un iespēja Mārtiņam un Ģirtam klātienē novēlēt labu ceļavēju jau tradicionāli notiks viesnīcā un bāriņā "Divi rati" Pārdaugavā, Baložu ielā 12, 6. februārī plkst. 11.00. Bet sekot līdzi brīvskolotāju piedzīvojumiem, uzdevumu izpildei un ceļojuma piezīmēm būs iespējams "Facebook" kontā "2WheelsTutors/2RatuBrīvskolotāji", vēsta projekta vadītāja.