18.08.2012 14:28

Garkalne saviem skolēniem sarūpēs darba burtnīcas un grāmatas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes skolēnu vecākiem par grāmatu un darba burtnīcu iegādi satraukties nevajadzēs. Garkalnes skolēnu vecākiem par grāmatu un darba burtnīcu iegādi satraukties nevajadzēs. arhīvs

Garkalnes novada skolēnu vecākiem pirms jaunā mācību gada nav jāraizējas par grāmatām un darba burtnīcām, jo visu nepieciešamo sagādās pašvaldība.

"Mēs neesam gatavi uzgrūst vēl kādu izdevumu slogu ģimenēm, kas audzina un skolo nākamo paaudzi. Piekrītu, ka jautājums risināms ministrijas līmenī, bet, kamēr tas nav izdarīts, pašvaldībai jāuzņemas šī loma. Tas ir katras skolas iekšējs jautājums, cik adekvāti un profesionāli tiek sagatavots budžeta pieprasījums vietējai pašvaldībai," aģentūrai LETA atklāja Garkalnes novada Izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes lietu komitejas vadītāja Anita Bružuka.

Izglītības speciāliste zina teikt, ka līdzekļi tiek paredzēti un tad nerodas problēmas nodrošināt bērniem nepieciešamo. Viņasprāt, nedrīkst aizmirst, ka iedzīvotājs, kas ir nodokļu maksātājs, ir tiesīgs saņemt pretī adekvātus pakalpojumus, par kuriem nodokļu veidā jau veicis savas iemaksas.

Garkalnes novada dome jau abām skolām lūgusi iesniegt visu nepieciešamo darba burtnīcu sarakstus, kas arī tiks iegādāti. Ja kāds vecāks darba burtnīcas savam skolniekam jau sarūpējis, pašvaldība meklēs veidu, kā to kompensēt.

Kopš 2009. gada abās Garkalnes skolās tapušas skolu bibliotēkas, jauni interešu izglītības pulciņi, bezmaksas pagarinātās dienas grupas, dibināta bezmaksas mūzikas un mākslas skola, bērnu deju kolektīvs un vokālais ansamblis. Gan Garkalnes vidusskola, gan Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola ar Eiropas līdzekļu un Garkalnes novada domes finansiālu atbalstu ir saņēmušas skolēnu autobusus, kā arī skolēniem tiek apmaksāti transporta izdevumi nokļūšanai uz izglītības iestādēm.

Uz to, ka vecākiem nevajadzētu gādāt darba burtnīcas un grāmatas, norādīja arī Tiesībsarga birojs. Tomēr, tuvojoties septembrim, vecākiem daudzviet Latvijas skolās izsniedz nepieciešamo mācību grāmatu sarakstus. Tādēļ tiesībsargs Modris Jansons mudinājis tos vecākus, kuriem skolas pieprasa pirkt mācību līdzekļus, vērsties Tiesībsarga birojā.