11.10.2017 11:10

Starp "Nacionālās eTwinning balvas" ieguvējiem – Olaines un Siguldas skolēnu projekti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un Olaines 1.vidusskolas projekta komanda Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un Olaines 1.vidusskolas projekta komanda publicitātes

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros rīkoja Nacionālo eTwinning konferenci, kurā apbalvoja konkursa "Nacionālā eTwinning balva 2017" uzvarētājus, kuru vidū bija Olaines 1. vidusskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas skolēnu projekti.

"Nacionālo eTwinning balvu 2017" nacionālo projektu kategorijā ieguva Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas projekts "Tukšu salmu kulšana", kas īstenots sadarbībā ar Olaines 1. vidusskolu, informēja konkursa rīkotāji. Projektā skolēni analizēja Ventspils pilsētas un Olaines novada 2017. gada pašvaldību vēlēšanām pieteikto politisko partiju programmas. Skolēni izvirzīja efektīvas politiskās partijas programmas kritērijus un, izmantojot tos, izvērtēja partiju esošās programmas.

Skolēni sniedza savu atzinumu, vai kritēriji tiek izpildīti vai gluži otrādi – ignorēti. Viņi pamatoja savu viedokli ar konkrētiem faktiem un piemēriem no partiju programmās iekļautās informācijas. Tāpat skolēni argumentēja, kāpēc viņi ieteiktu un neieteiktu vēlētājiem balsot par katru no politiskajām partijām. Rezultāts apkopots Facebook lapā, kas pieejama visiem interesentiem. Projekta iesniedzējs, Ventspils Valsts 1. Ģimnāzijas direktora vietnieks Oskars Kaulēns saņēma Ventspils pilsētas domes izglītības pārvaldes atzinību par veiksmīgu skolēnu iesaistīšanu projektā.

Siguldas pilsētas vidusskolas projekta komandaSiguldas pilsētas vidusskolas projekta komanda


Siguldas pilsētas vidusskolas projektā "Youth through camera" skolēni papildināja audzināšanas stundās aktuālās tēmas ar angļu valodas stundā apgūstamajām zināšanām. Projekta sākumā skolēni diktēja par dažādām jauniešiem raksturīgām problēmām. Šīs problēmas tika apskatītas caur projekta dalībvalstu dokumentālo vai mākslas kino, piemēram, latvieši projekta partneriem piedāvāja apskatīt un analizēt pašmāju titulēto filmu "Modris". Projekta gaitā skolēni veidoja arī savu scenāriju un režisēja kopīgu filmu. Gala rezultātā tika izveidota drūma, bet aktuāla filma par skolēnu ikdienas sajūtām, sociālajām problēmām un motivāciju mācīties.

Savukārt balvu starptautisko projektu kategorijā ieguva privātās vidusskolas "Klasika" projekts "ICT WORLD 2017", kurā skolēni no sešām valstīm nopietni pievērsās programmēšanas apgūšanai un kopā veidoja dažādas spēles.

"Nacionālā eTwinning balva" ir Latvijas skolu sadarbības projektu konkurss, kurā katru gadu aicinām piedalīties eTwinning projektu īstenotājus. Konkursa mērķis ir identificēt labās prakses piemērus eTwinning projektu īstenošanā Latvijā un apbalvot veiksmīgākos projektu veicējus. Konkursā vērtēja ne tikai to, kā projekts integrēts mācību saturā, bet arī cik daudz skolēni iesaistīti projekta plānošanā, kā notikusi komunikācija un sadarbība ar citiem projekta partneriem, kā projektā jēgpilni izmantotas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, cik veiksmīgi sasniegts plānotais rezultāts.