06.10.2017 14:51

Siguldas Valsts ģimnāzija mācību procesā izmantos robotus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Valsts ģimnāzija mācību procesā izmantos robotus Siguldas novada pašvaldība

Mācību procesa uzlabošanai Siguldas Valsts ģimnāzijā iegādāti 15 STEM (science, technology, engineering and mathematics) izglītības roboti "mBot Ranger". Tos plānots izmantot pamatskolas mācību priekšmetā datorika – algoritmiskās un radošās domāšanas veicināšanai.

Roboti iegādāti ar Siguldas novada pašvaldības finansiālu atbalstu. Papildus robotu iegādei šogad mācību procesa modernizēšanas ietvaros iegādāti arī deviņi portatīvie datori. Siguldas novada pašvaldībā vēsta, ka, turpinot mācību procesa modernizēšanu, nākamgad robotu skaitu skolā ir plānots palielināt, un tiek domāts par līdzīgu produktu iegādi, kas ļautu mācību saturu apgūt radošākā un interesantākā veidā.

Jaunās iekārtas iespējams savienot ar mobilajām ierīcēm un datoru, izmantojot Bluetooth un USB. Savienojot robotu ar mobilo telefonu vai planšetdatoru, izmantojot Makeblock aplikāciju, iespējams veikt vienkāršas darbības – vadīt robotu dažādos virzienos, ieslēgt robota augšpusē esošo led apgaismojumu un veikt citu pamata funkciju apskatu.

Papildus tam, izmantojot Scratch videi līdzīgu risinājumu, iespējams izveidot savu programmas interfeisu un izmantojot divus elektromotorus un robota pamatplatē iebūvēto sensorus (gaismas, attāluma, līnijsekotāja, žiroskopa, temperatūras, skaņas), pielietojot algoritmiskās domāšanas prasmes, veidot savu unikālu programmu robota kontrolēšanai.

Pieslēdzot robotu datoram, iespējamas līdzīgas darbības – ar Scratch (grafiskā programmēšana) rīku palīdzību, veidot savu unikālu algoritmu, kuru robots pildīs, kā arī iespējams grafisko programmu konvertēt java valodā un programmu papildināt koda veidā.

Robotus iespējams salikt trīs dažādos veidos un iespējams iegādāties papildus sensorus un detaļas, robota tehnisko iespēju papildināšanai.