29.09.2017 20:08

Foto: Piņķos svinīgi atklāta pirmā britu skola Latvijā – "King’s College"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No kreisās: skolas direktore Adele Stenforda, Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons, skolas padomes priekšsēdētāja Ilze Tērmanis, “King’s Group” dibinātājs Sers Rodžers Fraijs, LR Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Anita Vahere-Abražune. No kreisās: skolas direktore Adele Stenforda, Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Kīts Šenons, skolas padomes priekšsēdētāja Ilze Tērmanis, “King’s Group” dibinātājs Sers Rodžers Fraijs, LR Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Anita Vahere-Abražune. publicitātes

28. septembrī Piņķos oficiāli atklāta "King's College, Britu skola Latvijā", kas ir pirmā britu izglītības programmas iestāde Baltijas valstīs. Šogad mācības skolā uzsāka 72 bērni vecumā no 3 līdz 10 gadiem, ar katru nākamo mācību gadu notiks pakāpeniska skolas paplašināšana, lai skolēnus izglītotu līdz 18 gadu vecumam.

Lai gan skola savas durvis skolēniem vēra jau 21. augustā un jau mēnesi tajā notiek aktīvs mācību process, ceturtdien oficiāli tika atzīmēts vēsturiskais notikums, kad starptautiskajai izglītības nozarei Baltijā pievienojas "King's College, Britu skola Latvijā", norādīja skolas pārstāve Gita Deniškāne. Starp aptuveni simt klātesošajiem bija arī Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, "King's Group" viceprezidents Nikolass Fraijs, kā arī skolas padome – Ilze Tērmanis, Daunis Auers, Trūdija Kīta Žagare, Mārīte Seile.

Skolas direktore Adele Stenforda klātesošos iepazīstināja ar jaunizveidoto skolu, britu izglītības pamatvērtībām un nākotnes attīstības mērķiem Latvijā. "King's College, Britu skolas Latvijā" skolēni sniedza priekšnesumus, demonstrējot savas muzikālās un angļu valodas prasmes.

"Ir liels gods būt pirmajai britu skolai Latvijā. Mūsu augstās kvalitātes izglītības sistēmu ir atzinuši arī Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, tādā veidā sniedzot iespēju skolēniem iegūt tādu pašu izglītību kā elitārās skolās Lielbritānijā. Es esmu drošs, ka šis notikums atstās pozitīvu iespaidu uz Baltijas reģionu," teica "King's Group" dibinātājs un prezidents sers Rodžers Fraijs.

Skolas pirmajā mācību gadā darbu uzsāka septiņi starptautiski pieredzējuši skolotāji, un viņu skaits ar katru gadu palielināsies. Visi skolotāji ir apmācīti Lielbritānijā, un angļu valoda ir viņu dzimtā valoda. Būtiski, ka visiem šiem skolotājiem ir pieredze darbā ar bērniem, kuriem angļu valoda ir otrā valoda. Papildu starptautiskajam mācībspēkam ar skolēniem strādā klases asistenti, kuri pārzina vairākas valodas un latviešu valodas skolotāja. Bērniem tiek piedāvātas arī dažādas ārpusklases nodarbības – valodu apguve, sporta treniņi, mākslas un mūzikas pulciņi.

"King's College" tiek īstenota britu nacionālā mācību programma, kas veido 80% no iknedēļas stundu saraksta, un tajā strādā kvalificēti britu skolotāji. Mācību process tiek organizēts starpdisciplināri. Skola nodrošinās audzēkņiem iespēju apgūt Britu Nacionālo mācību programmu ar plašu priekšmetu klāstu, kas ļaus sagatavoties IGSCE, AS un A līmeņa eksāmeniem. Šī programma dod iespēju skolēniem startēt iestājeksāmenos tādās prestižās universitātēs kā Kembridža, Oksforda, Bērklija, Hārvarda un citās augstākās izglītības iestādēs visā pasaulē.

"King's College" grupas skolu ķēdē mācās vairāk nekā 4300 bērnu un strādā 870 pedagogi un personāla darbinieki.