11.09.2017 14:09

Jaunajam mācību gadam gatavi arī Pierīgas skolu sporta skolotāji

Autors  Ilze Cunska, Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes galvenā speciāliste sporta jautājumos
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunajam mācību gadam gatavi arī Pierīgas skolu sporta skolotāji Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Sācies jaunais 2017./2018. mācību gads – jādomā interesants, radošs, taču tajā pašā laikā mulsinošs un dažādu neskaidrību pilns. 7. septembrī Ulbrokas vidusskolā pulcējās 35 sporta skolotāji no dažādām Pierīgas izglītības iestādēm.

Semināra ietvaros sporta skolotāji piedalījās teorētiski praktiskā lekcijā, pilnveidojot savas zināšanas un prasmes futbola apmācībai skolā sporta stundās. Savā pieredzē ar pedagogiem dalījās Latvijas Futbola federācijas izglītības nodaļas metodiķis un treneru instruktors Kirils Buravcevs. Nodarbības mērķis bija iepazīt, apzināt, pilnveidot un analizēt savu darbību, pieredzi un attieksmi, kas saistīta ar saskarsmi un daudzveidības pieņemšanu.

Skolotāji jau allaž ir pieņēmuši un savā darbā centušies ieviest dažādas novitātes. Arī šobrīd tik aktīvi popularizēto uz kompetencēm balstīto iekļaujošo pieeju izglītības saturā. Vai nav jau sen visiem labi zināmās vecās labās lietas vienkārši nosauktas citos vārdos? Lai nu kā tas būtu, Pierīgas skolotāji ir gatavi jaunajam darba cēlienam.

Atceroties aizvadīto mācību gadu, tika suminātas skolas, kas 2016./2017. mācību gada laikā guva vislielākos panākumus Pierīgas novadu skolēnu sporta spēlēs.

Vidusskolu grupā uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Ādažu vidusskola. Otrajā vietā Mārupes vidusskola, aiz sevis atstājot Babītes vidusskolu. Savukārt pamatskolu grupā nu jau sesto gadu pēc kārtas 1. vietu izcīnīja Jaunmārupes pamatskola. Tikai četru punktu attālumā 2. vietā ierindojās Berģu mūzikas un mākslas pamatskola, trešajā vietā – Carnikavas pamatskola.

Semināra noslēgumā skolotāji apsprieda Pierīgas novadu 2017./2018. mācību gada sporta spēļu kalendāru un sacensību nolikumus.