01.09.2017 12:31

Salaspilī Vējonis aicina skolēnus mācīties, lai kļūtu par piemēru citiem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī Vējonis aicina skolēnus mācīties, lai kļūtu par piemēru citiem Valsts prezidenta kanceleja; twitter.com/Rigas_pils

Piedaloties Zinību dienas pasākumā Salaspils 1. vidusskolā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis aicināja skolēnus mācīties, lai kļūtu par piemēru citiem, nevis lai kādam līdzinātos.

Valsts prezidents klātesošajiem novēlēja veiksmīgu mācību gadu un norādīja, ka labi atceras arī savas skolas gaitas, kad 1. septembrī viņu pārņēmušas divējādas sajūtas, gan prieks, gan skumjas. "Esot šeit, es atceros savas skolas gaitas. Man arī bija interesantas sajūtas – no vienas puses skumīgi, jo beidzies brīvlaiks un vasara, bet no otras – bija arī prieks, ka atkal satikšu klasesbiedrus un skolotājus," sacīja Vējonis.

Viņš uzsvēra, ka katram dzīvē ir kāds sapnis, piemēram, iegūt labu darbu un labu algu, taču, lai šos sapņus un mērķus sasniegtu, ir jāmācās, un tieši skola ir vieta, kur šīs zināšanas ir iespējams iegūt. Vējonis aicināja skolēnus izmantot skolotāju sniegto pieredzi un nebaidīties apgūt jaunas zināšanas.


Zinību diena Salaspils 1. vidusskolā.

"Dažreiz gribam kādam līdzināties, meklējam kādu personu, kurai gribam būt līdzīgi. Tomēr es aicinu jūs mācīties tā, lai jūs paši kļūtu par piemēru citiem – saviem klasesbiedriem un skolotājiem. Aicinu arī plānot savu laiku, jo gribēšanas dažreiz ir vairāk nekā varēšanas, kā arī neaizmirstiet stāties Jaunsardzē, jo tā ir iespēja katram no jums kļūt par vēl īstenāku Latvijas patriotu," teica Valsts prezidents.

Skolotājiem Vējonis novēlēja radošu mācību gadu un aicināja viņus regulāri pilnveidoties un būt stingriem, savukārt vecākus aicināja būt atbalstošiem savām atvasēm.

Uzrunas noslēgumā Vējonis Salaspils 1. vidusskolas 50 gadu jubilejā pasniedza skolai grāmatas, piebilstot, ka katrai skolai ir svarīgi, lai tajā būtu grāmatas, kas ļauj papildināt latviešu valodas krājumu un iegūt jaunas zināšanas.

Salaspils novada domē aģentūrai LETA uzsvēra, ka Valsts prezidents Salaspili apciemo novadam ļoti svarīgā un vēsturiskā brīdī, kad novada pašvaldībai tiks nodotas Salaspils 1. vidusskolas jaunā korpusa atslēgas. Vējonis kopā ar Salaspils novada domes priekšsēdētāju Raimondu Čudaru (V) pie skolas ēkas iestādīja koku, kā arī apskatīja jauno korpusu un tikās ar pedagogiem.

Tāpat Valsts prezidents no rīta piedalījās Zinību dienas pasākumā Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošajā pamatskolā. "Skolas Garkalnē un Salaspilī ir labs piemērs, kā Latvijas izglītības sistēma spēj sniegt gan kvalitatīvu vispārizglītojošo izglītību, gan attīstīt padziļinātas prasmes specializētās programmās. Arī vietējo Jaunsardzes vienību aktīvā darbība apliecina daudzpusīgu pieeju, attīstot bērnus un jauniešus par spēcīgām personībām un Latvijas patriotiem," norādīja Vējonis.

1. septembris Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošajā pamatskolā.