28.08.2017 13:42

Šoruden Siguldā atklās jaunu bērnudārzu, būs arī jaunas izglītības programmas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šoruden Siguldā atklās jaunu bērnudārzu, būs arī jaunas izglītības programmas Siguldas novada pašvaldība

Šoruden Siguldā pēc vērienīgiem remontdarbiem atklās jau sesto pašvaldības bērnudārzu – "Tornīši", tāpat noslēgumam tuvojas Allažu pamatskolas atjaunošana, kā arī skolēniem būs pieejamas jaunas izglītības programmas.

Jaunizveidotā pirmsskolas izglītības iestāde "Tornīši" atrodas Skolas ielā 3, un tas būs jau sestais pašvaldības bērnudārzs. Līdz šim daļā ēkas atradās bērnudārza "Pasaciņa" filiāle ar četrām grupiņām, bet, šovasar veicot remontdarbus daļā ēkas, iestāde rudenī vērs durvis kā jauns bērnudārzs, kurā būs sešas grupiņas, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Bērnudārza nosaukuma un juridiskā statusa maiņa, kas notiks pēc saskaņojumu saņemšanas no visām valsts institūcijām, neietekmēs ne darbinieku, ne bērnu ikdienu un ļaus jaunajam vadītājam efektīvāk administrēt iestādes darbu un nodrošināt nepieciešamo speciālistu piesaisti. Turpmākajos gados ēkā Skolas ielā 3 tiks atvērtas vēl vairākas jaunas bērnudārza grupas.

Tāpat noslēgumam tuvojas Allažu pamatskolas atjaunošana, kura tika uzsākta šā gada jūnijā, lai paaugstinātu ēkas energoefektivitāti, – ir nosiltināta skolas ēkas fasāde un mainīti savu laiku nokalpojušie koka logi. Skolas iekštelpās trīs stāvos nomainīta apkures sistēma un telpu apgaismojums, kā arī izbūvēta jauna ventilācijas sistēma. Rekonstruēta arī lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Skolas pārbūves darbus plānots pabeigt līdz šā gada novembrim, un to laikā mācību process tiks organizēts citās pašvaldības telpās, norāda pašvaldības pārstāvji.

Sagaidot jauno mācību gadu, ar jaunām programmām paplašināts profesionālās ievirzes un interešu izglītības piedāvājums – Mākslu skola "Baltais flīģelis" nodrošinās pūšaminstrumentu spēles nodarbības Allažu pamatskolā, savukārt Siguldas Sporta skolā būs iespēja apgūt profesionālās ievirzes izglītības programmas peldēšanā un orientēšanās sportā, vēsta pašvaldībā.