22.08.2017 10:22

Salaspilī varēs uzzināt par drošības aspektiem dažādās dzīves situācijās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī varēs uzzināt par drošības aspektiem dažādās dzīves situācijās publicitātes

Eiropas Mobilitātes pasākumu ietvaros "Rīgavas" Mūzikas un mākslas dārzā Salaspilī 1. septembrī no plkst. 12.00 līdz 15.00 norisināsies Drošības festivāls, lai interaktīvā un aizraujošā veidā mācītu par drošības aspektiem dažādās dzīves situācijās.

Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt stāstījumus par drošības dienestu ikdienu, uzmērīt aizsargtērpus, izmēģināt cilvēku glābšanu, aptaustīt ekipējumu, izglītoties elektrodrošības un tīras vides jautājumos, apskatīt un aptaustīt dienestu operatīvos transportlīdzekļus, kā arī redzēt dažādus paraugdemonstrējumus.

Būs iespēja izglītoties drošā un pareizā auto vadīšanā jau no mazotnes, piedalīties Drošības stundā, atraktīvi izzinot par drošību uz dzelzceļa, kā arī spēlēt lielo spēli ar skaņas stimulatoru, informē kultūras nama "Rīgava" sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Tilaka.

Lai Latvija kļūtu zaļāka, katram būs iespēja piedalīties makulatūras vākšanas pasākumā un nodot visu nevajadzīgo aprakstīto rakstāmpapīru, vecus katalogus, bukletus, avīzes, žurnālus, grāmatas, kartona kastes, papīra iesaiņojumus un citus papīra izstrādājumus SIA "Līgatnes papīrs" makulatūras savākšanas automašīnā Rīgavas dārzā. Makulatūru varēs atnest arī iepriekš – no 28. augusta kultūras namā "Rīgava".

Šogad festivāla laikā būs pieejami arī brīvdabas kafejnīcas pakalpojumi, norāda A. Tilaka.

Festivālu rīko Salaspils pašvaldība, piedalās: "Latvijas dzelzceļš", Valsts policija, Salaspils pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Sporta komplekss "333", "Sadales tīkls", "Eco Baltia VIDE", "Līgatnes papīrs", "Latvijas Sarkanais krusts", "Latvijas gāze" un citi, vēsta kultūras nama pārstāve.