14.07.2017 15:57

Ķekaviete piedalīsies amatnieku digitālo prasmju apmācības projektā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekaviete piedalīsies amatnieku digitālo prasmju apmācības projektā publicitātes

Noslēdzoties konkursam, dalībai projektā "Meistars 21. gadsimtā" šonedēļ izraudzīti astoņi motivēti tautas amatu meistari, viņu vidū – Margarita Muntaga no Ķekavas. Turpmākos trīs mēnešus visi astoņi meistari atkal atgriezīsies zeļļa statusā un mācīsies visas nepieciešamās prasmes savas konkurētspējas celšanai digitālajā vidē.

Rokdarbniece Margarita Muntaga ir no Ķekavas, ar rokdarbiem sākusi nodarboties atpūtai un relaksācijai. Pēdējos divus gadus hobijs jau izvērties nelielā biznesā, tomēr vainagu, rotu, auskaru, jostu un citu smalko rokdarbu darināšanu Margarita vēl aizvien sauc par savu sirdslietu.

Projektā "Meistars 21. gadsimtā" astoņi konkursa kārtībā izvēlēti tautas amatu meistari trīs mēnešus lekcijās un praktiskās nodarbībās pie digitālās prasmes apguvušiem, veiksmīgiem Latvijas uzņēmējiem, sava aroda meistariem un sociālo tīklu un bankas ekspertiem apgūs saziņai un pārdošanai nepieciešamās digitālās prasmes. Iedvesmojošie lektori stāstīs, kā padarīt darbus redzamus pēc iespējas plašākam pircēju lokam internetā un izcelt tos uz konkurentu fona, kā komunicēt ar pircējiem digitālajā vidē, kā izveidot savu internetveikalu mājaslapā un kā lietot mobilos norēķinu termināļus.

Projektam kopumā bija pieteikušies 110 sava aroda pratēji – no smalku rokdarbu darinātājiem līdz metālkalējiem.

"Jāatzīst, esam patīkami pārsteigti par amatnieku lielo interesi un atsaucību. 110 meistari, kuri ir gatavi ieguldīt savu laiku, pūles un enerģiju, lai atkal mācītos, nav maz! Tas žūrijas locekļiem, izraugoties projekta dalībniekus, meta pamatīgu izaicinājumu, savukārt pašiem dalībniekiem uzstāda ļoti augstu motivācijas latiņu," izteicies projekta patrons, "Swedbank" Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons.