27.06.2017 16:34

Pirmsskolas skolotājus aicina pieteikties starptautiskam semināram Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmsskolas skolotājus aicina pieteikties starptautiskam semināram Siguldā pixabay.com

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla "eTwinning" ietvaros izsludina pieteikšanos dalībai starptautiskā "eTwinning" seminārā pirmsskolas skolotājiem, kas no 14. līdz 17. septembrim notiks Siguldā. Seminārā varēs pilnveidot prasmes, izmantojot projektu metodi un modernās tehnoloģijas.

Skolotāji praktiskās nodarbībās apgūs starptautisku "eTwinning" projektu plānošanu soli pa solim – projekta sadarbības partneru atrašana, ideju apkopošana, mērķu formulēšana, projekta plānošana atbilstoši "eTwinning" projektu kritērijiem, IKT rīku izvēle projekta īstenošanai, "eTwinning" virtuālās projekta platformas "TwinSpace" efektīva izmantošana, projekta integrēšana mācību saturā, kā arī projekta reģistrēšana, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas projektu koordinatore Baiba Suseja.

Semināra laikā paredzēta vizīte Priekuļu pirmsskolas izglītības iestādē "Mežmaliņa", kuras pedagogi īstenojuši veiksmīgus "eTwinning" projektus – tie vairākkārt guvuši atzinību, ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas līmenī. Iestādes vadītāja Kristīna Bernāne ir "eTwinning" vēstniece Latvijā.

Nodarbībās piedalīsies skolotāji no Apvienotās Karalistes, Bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas, Čehijas Republikas, Horvātijas, Horvātijas, Polijas, Latvijas un Lietuvas. No Latvijas varēs piedalīties 10 pirmsskolas skolotāji, norāda B. Suseja.

"eTwinning" sedz semināra dalības maksu, viesnīcas un ēdināšanas izdevumus. Dalībnieks pirms pasākuma slēdz sadarbības līgumu ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.

Lai pieteiktos semināram, līdz šī gada 31. jūlija plkst. 9.00 jāaizpilda pieteikuma anketa tiešsaistē. Jautājumus par semināru var uzdot, rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. (tematā norādot "eTwinning seminārs pirmsskolas skolotājiem") vai zvanot uz 67358067, vēsta B. Suseja.

Semināra programma pieejama šeit. Plašāka informācija par semināru atrodama "eTwinning.lv" tīmekļa vietnē.

"eTwinning" ir Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā "Erasmus+" aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā, skaidro B. Suseja.