02.06.2017 12:21

Jūrmalas pašvaldība izcilākajiem skolēniem piešķīrusi naudas balvas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas pašvaldība izcilākajiem skolēniem piešķīrusi naudas balvas Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Svinīgā sarīkojumā Dzintaru koncertzālē Jūrmalas pilsētas dome sveica Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņus, piešķirot naudas balvas par izciliem sasniegumiem mācībās, olimpiādēs, zinātniski pētnieciskajā darbībā, mūzikas un mākslas konkursos un sporta sacensībās valsts un starptautiskā mērogā.

Naudas balvas par sasniegumiem šajā mācību gadā piešķirtas 173 skolēniem, – no tiem 31 skolēns sevi apliecinājis eksakto un humanitāro mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniski pētniecisko darbu konkursos, mākslā un sportā valsts un starptautiskā mērogā un 142 skolēniem vidējā atzīme, mācību gadu noslēdzot, bija augstāka par 8,5, informēja pilsētas pašvaldībā.

Par audzēkņu teicamu sagatavošanu olimpiādēm un sasniegumiem mācībās 30 pedagogiem tika pasniegti Jūrmalas pilsētas pašvaldības Pateicības raksti. Pateicības rakstus saņēma arī 38 Jūrmalas skolēni, kuri ieguvuši augstas vietas olimpiādēs pašvaldības mērogā.

Naudas balvas skolēniem par sasniegumiem mācībās Jūrmalas pašvaldība piešķir jau otro gadu, tādējādi mudinot jauniešus veidot pozitīvu attieksmi pret mācībām, tas ir arī papildu stimuls kvalitatīvi apgūt zināšanas un sasniegt izcilus rezultātus.

Atbilstoši 2016. gada janvārī apstiprinātajam Jūrmalas pilsētas domes nolikumam "Nolikums par naudas balvu piešķiršanu Jūrmalas pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamajiem" par mācību sasniegumiem 7.–9. klašu skolēni, kuriem mācību sasniegumu vidējais vērtējums mācību gadā nav zemāks par 8,5 ballēm, saņēma naudas balvu 100 eiro apmērā, 10.–12. klašu skolēni – 150 eiro.

Par Latvijas mērogā iegūtu diplomu valsts mācību priekšmetu olimpiādēs (3. posmā) un skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē par I pakāpi piešķirta naudas balva 250 eiro, par II pakāpi – 20, par III pakāpi – 100 eiro un par atzinību – 70 eiro. Par I pakāpi valsts mēroga atklātajās mācību priekšmetu olimpiādēs un konkursos piešķirta naudas balva 150 eiro, par II pakāpi – 100 eiro, par III – 70 eiro, par atzinību – 50 eiro.

Par izvirzīšanu dalībai un par sasniegumiem Valsts izglītības satura centra noteiktajās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs vai starptautiskajā zinātniski pētnieciskajā konferencē naudas balva ir 150 eiro. Naudas balva par izciliem sasniegumiem mākslā, mūzikā, sportā vai jaunradē profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestāžu audzēkņiem saskaņā ar nolikumu ir 100 eiro.