01.06.2017 09:22

Foto: Ādažu skolēni apgūst zinības Drošības dienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ādažu skolēni apgūst zinības Drošības dienā Laima Jātniece

Lai vasara Ādažu skolēniem būtu patiesi izdevusies un droša, Ādažu vidusskolā notika Drošības diena, ko organizēja Ādažu pašvaldības policijas nepilngadīgo lietu inspektore Inga Meija. Lai bērnus iepazīstinātu ar dažādiem drošības jautājumiem, uz Drošības dienas Ādažos kopumā ieradās 11 dažādu institūciju pārstāvji.

Skolēni tika iepazīstināti ar ceļu satiksmes noteikumiem, kā jāsniedz pirmā palīdzība, līdz ierodas neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kas jāievēro, dodoties mežā ogot, kādi ugunsdrošības noteikumi jāievēro un kas jāņem vērā, atrodoties uz ūdens, informēja novada pašvaldības pārstāve Monika Griezne.

Skolēniem bija iespēja iepazīties ar glābēju un ūdenslīdēju aprīkojumu, uzzināt, kā var kļūt par jaunsargu, spēlēt dažādas izzinošas spēles kopā ar Rīgas pašvaldības policijas talismanu – suni Rotto un Valsts policijas pārvaldes Nepilngadīgo lietu nodaļas galveno tēlu – runci Rūdi.

Skolēni varēja spēlēt ūdens boulingu, ar ugunsdzēsēju šļūteni mēģinot nogāzt ūdens pudeles, iejusties aizturētā lomā, piedalīties uzpleču un lego spēlē, kā arī uzzināt vairāk par to, kas ir emocionālā vardarbība un kādēļ svarīgi otram nedarīt pāri.

Drošības dienā Ādažos piedalījās Ādažu pašvaldības policija, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknis, Latvijas Valsts policijas pretterorisma vienība "Omega", valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvalde, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas 6. daļa, biedrība "Latvijas Sarkanais Krusts", Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Nepilngadīgo lietu nodaļa, Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa, Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas vienības Ceļu policijas bataljons, Valsts Robežsardze Rīgas pārvaldes tirdzniecības osta, kā arī Jaunsardzes un informācijas centrs.