24.05.2017 18:12

Carnikavas novada pašvaldība lemj par vidusskolas izveidi (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Carnikavas novada pašvaldība lemj par vidusskolas izveidi (papildināta) Carnikavas novada pašvaldība

Domājot par augstvērtīgu vispārējās izglītības pieejamību Carnikavas novadā, Carnikavas novada dome trešdien ārkārtas sēdē vienbalsīgi ar 13 balsīm "par" apstiprināja lēmuma projektu par Carnikavas pamatskolas reorganizāciju, dibinot vispārējās vidējās izglītības iestādi – Carnikavas vidusskolu.

Kā vēsta novada pašvaldības Izglītības un kultūras nodaļa, to plānots atvērt 2018. gada 1. septembrī.

Lai izstrādātu vidusskolas izveides novadā pamatojumu, 2016. gada septembrī tika izveidota darba grupa, kurā kopā ar deputātiem darbojās izglītības speciālisti, kā arī skolēnu vecāku pārstāvis.

Carnikavas vidusskolas izveides plāns paredz, ka papildus vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programmai padziļināti tiks piedāvāts apgūt funkcionālos virzienus – informāciju tehnoloģijas, matemātiku, bioloģiju un ķīmiju, kā arī zviedru valodu un – sadarbībā ar Aizsardzības ministriju – valsts aizsardzības mācību.

"Pats svarīgākais, lai jaunieši, ja to vēlēsies, pabeidzot vidusskolu, uzreiz varētu integrēties darba tirgū. Ļoti svarīgi ir labi pedagogi, un vēlamies, lai vidusskolā daudz iegūtu ne tikai bērni, kas ir ļoti talantīgi, bet visiem tiktu nodrošināta iespēja iegūt kvalitatīvu izglītību savā novadā," saka Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

Lai saņemtu saskaņojumu Carnikavas vidusskolas dibināšanai, mēneša laikā pēc domes lēmuma pieņemšanas Izglītības un zinātnes ministrijā tiks iesniegts Carnikavas vidusskolas izveides pamatojums.

Jāpiebilst, ka šobrīd notiek Carnikavas izglītības kvartāla projektēšanas darbi, kuros ietilpst esošās pamatskolas piebūves un mūsdienīgas bibliotēkas izveide, kā arī Mūzikas un mākslas skolas un sporta laukuma rekonstrukcija. Minētos projektēšanas darbus veic "Firma L4 & Baltex Group".

(papildināta ar 5. un 7. rindkopu)