24.05.2017 16:46

Iemūrēta kapsula Ikšķiles jaunā bērnudārza pamatos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iemūrēta kapsula Ikšķiles jaunā bērnudārza pamatos Ikšķiles novada pašvaldība

Trešdien Ikšķiles jaunās pirmsskolas izglītības iestādes "Čiekuriņš" pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, informēja novadā pašvaldībā.

Pirms vēstījuma parakstīšanas uzrunājot klātesošos, domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš pateicās deputātiem par sadarbību un pašvaldības izpildvarai par ieguldīto darbu projekta sagatavošanā, kā arī SIA "Skonto Būve". Viņš atklāja, ka, neskatoties uz dažādiem viedokļiem par jaunā bērnudārza būvniecību, panākts kompromiss un projekts tiek īstenots. Arī SIA "Skonto Būve" valdes loceklis Juris Pētersons pauda gandarījumu par iespēju sadarboties ar pašvaldību un realizēt skaistu projektu tik ainaviskā vietā.

Lai risinātu aktuālo bērnudārza rindu jautājumu, 2017. gada 20. martā Ikšķiles novada pašvaldība noslēdza līgumu ar SIA "Skonto Būve" par jaunas un modernas pirmsskolas izglītības iestādes "Čiekuriņš" būvniecību Ikšķilē. Tajā tiks nodrošinātas vietas 162 bērniem, tostarp bērniem ar īpašām vajadzībām.

Rūpējoties par bērnu veselību un fizisko attīstību, plānots izbūvēt arī baseinu. Projektā tiks izbūvēta un aprīkota 3523 m2 liela pirmsskolas izglītības ēka un labiekārtota teritorija 2,1 hektāra platībā, kurā atradīsies bērnu rotaļu un sporta laukumi, piebraucamais ceļš un autostāvvietas.

"Lai jaunajā pirmsskolas izglītības iestādē "Čiekuriņš" ik diena ir kā priecīgs notikums, lai to vienmēr piepilda bērnu čalas!" bija rakstīts vēstījumā. Līdz ar vēstījumu nākamajām paaudzēm kapsulā tika ievietots "Ikšķiles Vēstu" izdevums, kurā publicēts raksts par bērnudārza celtniecības uzsākšanu, kā arī eiro monēta, kas rotāta ar Latvijas simbolu – tautu meitu Mildu.