24.05.2017 12:59

Notiks ikgadējā "Strādā jebkur!" diena

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Notiks ikgadējā "Strādā jebkur!" diena publicitātes

Jau sesto gadu Latvijā notiks "Strādā jebkur!" diena, kuras mērķis ir popularizēt elastīgu darba stilu, skaidrot tā priekšrocības un darba organizēšanas principus.

"Microsoft Latvia" kopā ar šā gada partneriem – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, "Lattelecom", "Squalio", "Draugiem Group", laikmetīgās mākslas centru "kim?" un "NP Properties" – turpina aizsākto iniciatīvu, aicinot interesentus 26. maijā plkst. 13.00 strādāt "Strādā jebkur!" pop-up pilsētā Rīgā, Sporta ielas 2 pagalmā.

Uzzināt vairāk un pieteikties dalībai pasākumā var interneta vietnē www.stradajebkur.lv. Aicināts ir ikviens, kuru interesē elastīgs darba stils, tā priekšrocības un iespējas. Dalībniekiem būs pieejams kvalitatīvs "Lattelecom" WiFi internets un dažādas partneru aktivitātes.

Kā informē "Microsoft" komunikācijas vadītāja Baltijā Kristīne Mennika, pasākuma programma šogad iecerēta īpaši bagātīga – ko darīt būs ikvienam interesantam. "Ikviens, kurš atbalsta elastīgu darba stilu vai vēlas par to uzzināt vairāk, ir aicināts nākt kopīgi strādāt un "tīkloties" radošā vidē, svaigā gaisā, kur varēs uzzināt, kā elastīgi strādā visdažādāko profesiju pārstāvji. Kopīgi skaidrosim mītus, stereotipus un reālu darba devēju un ņēmēju pieredzi pop-up paneļdiskusijā.

Tāpat varēs atrast savu elastīgo darba devēju un iepazīt, kā elastīgi strādā "Draugiem Group", "Lattelecom", "Microsoft Latvia", "Swedbank" un desmitiem citu organizāciju. Savukārt studenti, jaunās mammas vai tēti varēs uzzināt par darba iespējām elastīgu darba stilu atbalstošos uzņēmumos," par dienas programmu stāsta K. Mennika.

Pop-up
pilsētā varēs arī iepazīt jaunākās ierīces un produktivitātes risinājumus elastīgam darbam – no datoriem līdz mobilo norēķinu rīkiem, bet pie datorologa pārliecināties, vai dators un telefons ir pasargāts no vīrusiem. Organizācijas skaidros, kādi e-pakalpojumi pieejami iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kā arī mācīs apgūt un lietot e-parakstu.

Tie, kuri meklē enerģiju, iedvesmu un radošumu, bez maksas varēs apmeklē laikmetīgās mākslas centra "kim?" izstādes, kopā ar "Urban Yoga" saudzīgi izkustēties, paviesoties pop-up modes studijā, izveidot sava tetovējuma dizainu vai pārveidot esošo, uzspēlēt digitālo finanšu spēli, ar nomas velosipēdu nokļūt, kur nepieciešams, uzspēlēt milzu šahu.

Savukārt tie, kuri grib elastīgi mācīties, varēs uzzināt, kā elastīgu mācību darbu organizē Rīgas Angļu ģimnāzijā un ko par to domā skolēni un skolotāji.

Iepriekšējos gados "Strādā jebkur!" dienas akcijās kopumā piedalījās vairāk nekā 850 dalībnieku. Tiek prognozēts, ka šogad pasākumā piedalīsies vairāk nekā 300 dalībnieku no 100 organizācijām.