19.05.2017 20:04

Mārupes, Krimuldas un Ķekavas skolēni – projekta "Sporto visa klase" laureāti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes, Krimuldas un Ķekavas skolēni – projekta "Sporto visa klase" laureāti Vadims Morozovs

Ar finālsacensībām Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā piektdien noslēdzās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā projekta "Sporto visa klase" trešā sezona un noskaidroti labākie trijās klašu grupās. Starp laureātiem iekļuvuši arī Mārupes, Krimuldas un Ķekavas vidusskolas skolēni.

Visa šī mācību gada garumā 130 trešās, ceturtās un piektās klases no visas Latvijas sportoja piecas reizes nedēļā un piektdien sešas labākās trīs vecuma grupās no katra reģiona tikās projekta finālsacensībās, informē LOK. Projekta gaitā dalībniekiem bija jāveic vispārējās fiziskās sagatavotības testi, atlases sacensības stafetēs, labais darbs ar moto "Visi kopā mēs to varam!", kā arī tika vērtētas skolēnu sekmes.

Savukārt finālsacensību dalībniekiem bija jāveic ne tikai vairākas stafetes un jāatbild uz zināšanu konkursa jautājumiem par olimpisko kustību, bet arī žūrijas locekļiem bija jārāda iepriekš sagatavots priekšnesums "Tikai mēs tā protam". Skolēniem arī bija aktīvi jāatbalsta savi pedagogi, kuriem bija nozīmīga loma uzvaras kaldināšanā.

Vērtējot skolēnu sekmes, mācību gada laikā notikušo draudzības sacensību rezultātus, kā arī finālsacensību rezultātus, kopvērtējumā par uzvarētājām kļuva Rīgas 41.vidusskolas 3.a klase, sākumskolas "Taurenītis" 4. klase un Jelgavas 4. vidusskolas 5.c klase, bet turpat blakus bija arī jaunie pierīdznieki – trešo klašu grupā otro vietu ieguva Mārupes vidusskolas 3.c klase, bet ceturto klašu grupā otrajā vietā bija Krimuldas vidusskolas 4.klase, trešajā vietā Ķekavas vidusskolas 4.b klase un piektajā vietā Ādažu vidusskolas 4.g klase.

"Raugoties finālsacensības, nevienu brīdi mūs nepameta sajūta, ka sekojam līdzi lielām sporta sacensībām, kas aizrauj to dalībniekus un skatītājus," gandarīts bija projekta idejas autors un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

"Sporto visa klase" turpināsies arī 2017./2018.mācību gadā un, kā jau esam ziņojuši, projekta ceturtajā sezonā, kas sāksies šā gada rudenī, iesaistīsies jaunas 112 trešās klases no visas Latvijas. Tas nozīmē, ka projekta 3., 4., 5. un 6.klašu grupās piecas reizes nedēļā sportos kopumā 235 klases no visas Latvijas jeb gandrīz 6000 dalībnieku.


Iepriekš:

Uz Pierīgas skolām aizceļos sporta ekipējuma un inventāra komplekti