15.05.2017 14:35

Ugunsdzēsēju dienā Ādažos notiks bezmaksas ugunsdzēsības apmācības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ugunsdzēsēju dienā Ādažos notiks bezmaksas ugunsdzēsības apmācības pixabay.com

Pērn ugunsgrēkos Latvijā gājuši bojā 95 cilvēki, bet cietuši 302, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotie dati. Lai izglītotu uzņēmējus un iedzīvotājus ugunsdrošības jautājumos, 17. maijā – Ugunsdzēsēju dienā – Ādažos notiks bezmaksas praktiskās apmācības.

Apmācības Ādažos organizē vadošais inspicēšanas, testēšanas, sertificēšanas, tehnisko konsultāciju un apmācību uzņēmums "Inspecta Latvia" sadarbībā ar Ādažu domi. Pasākuma ietvaros tā dalībniekiem būs iespēja pārbaudīt savas prasmes darbā ar ugunsdzēsības aparātu, kā arī saņemt ugunsdrošības ekspertu konsultācijas, informē AS "Inspecta Latvia" komunikācijas konsultante Aleksa Spriņģe.

"Saskaņā ar VUGD statistiku visizplatītākā ugunsgrēku izcelšanās vieta ar vislielāko bojāgājušo skaitu ir dzīvojamais sektors. Lielākoties tam par iemeslu kalpo gan tehniski novecojušas, mūsdienu prasībām neatbilstošas elektroietaises un apkures ierīces, gan cilvēku nevērība pret uguni un ātri uzliesmojošiem priekšmetiem.

Arī ugunsdzēsības pamatprasmes iedzīvotājiem ir sliktas – nereti, izceļoties ugunsgrēkam, cilvēki nezina, kā pareizi rīkoties, kas ugunsgrēku sekas bieži vien padara vēl traģiskākas. Tādēļ, lai vairotu zināšanas par ugunsdrošības un ugunsdzēšanas jautājumiem, kopā ar ugunsdzēsības aprīkojuma izplatītāju SIA "Sels Systems" Ugunsdzēsēju dienā sniegsim iespēju bez maksas iegūt pamatzināšanas ugunsdzēsībā," stāsta "Inspecta Prevention" vadītājs, vadošais eksperts un ugunsdrošības un civilās aizsardzības inženieris Aleksandrs Babra.

Ugunsdzēsības dienā bezmaksas apmācību ietvaros pasākuma dalībnieki varēs ne tikai pārbaudīt savus spēkus ugunsgrēka dzēšanā ar ugunsdzēsības aparātu, bet arī vienoties ar ugunsdzēsības inventāra izplatītajiem par iespēju iegādāties ugunsdzēsības aparātus un veikt to apkopi par īpaši draudzīgām cenām.

Tāpat apmācību laikā "Inspecta Latvia" eksperti veiks paraugdemonstrējumus termogrāfiskajiem mērījumiem, kas ļauj veikt elektroinstalācijas pārbaudi ar termokameru. Plašsaziņas līdzekļos jau vēstīts, ka no šī gada 1. septembra stāsies spēkā prasības par elektroinstalācijas kontaktu savienojumu, piemēram, nozarkārbā vai sadales skapī, kvalitātes pārbaudi ar termogrāfijas metodi, skaidro A. Spriņģe.

"Uguns joprojām ir viens no lielākajiem draudiem kā īpašumam, tā citai kustamai un nekustamai mantai, jo dažu stundu laikā tā var pilnībā iznīcināt ēkas un iedzīvi. Ugunsdrošības pasākumu vispārīgie mērķi ir nosargāt cilvēku dzīvības, novērst ugunsgrēkus, sekmīgi organizējot ugunsgrēku dzēšanu un ugunsgrēku seku likvidēšanu.

Tādēļ Ādažu pašvaldības policija ir pateicīga uzņēmuma "Inspecta Latvia" un SIA "Sels Systems" par organizētājam ugunsdrošības mācībām Ādažu novada domes darbiniekiem, pašvaldības iestāžu darbiniekiem, pašvaldības uzņēmumu darbiniekiem un Ādažu uzņēmējiem. Esam pārliecināti, ka, pateicoties ekspertu padomiem un konsultācijām, Ādažu novadā izpratne par ugunsdrošības jautājumiem uzlabosies," norāda Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis.

17. maijā arī citviet Latvijā varēs iepazīties ar ugunsdzēsēju glābēju ikdienu un uzzināt kaut ko vairāk par ugunsdrošības jautājumiem, jo VUGD jau sesto gadu pēc kārtas rīkos Atvēro durvju dienu visās VUGD daļās un posteņos, kā arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas Praktisko mācību nodaļā, liecina VUGD informācija.

Bezmaksas ugunsdzēsības apmācības un ugunsdrošības konsultācijas Ādažos notiks 17. maijā no plkst. 10.00 līdz 13.00 Gaujas ielā auto stāvlaukumā starp ēkām Gaujas iela 25 un Gaujas iela 33A, vēsta A. Spriņģe.