20.04.2017 16:20

Tiks plānots Baltijas valstīs garākais pārgājiena maršruts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiks plānots Baltijas valstīs garākais pārgājiena maršruts publicitātes

Baltijas jūras piekrastes tūrisma konference, kas notiks 27.–28. aprīlī Jūrmalā un Carnikavā, iezīmēs publisku startu visu līmeņu tūrisma pārstāvju sadarbībai Latvijā un Igaunijā, lai veidotu unikālu piedāvājumu – garāko pārgājienu maršrutu Baltijas valstīs.

Maršruta veidošanas sadarbības praktiskā puse atklāj nepieciešamību runāt arī plašākā, stratēģiskā mērogā, tādēļ programma ietver tādas tēmas kā plānojums Latvijas jūras piekrastei un Latvijas un Igaunijas piekrastes tūrisma attīstības stratēģiskais redzējums, informē Latvijas Lauku tūrisma asociācijā "Lauku Ceļotājs".

Konferences organizēšanā ir iesaistīts plašs un daudzveidīgs dalībnieku loks ar mērķi maksimāli nodrošināt daudzpusīgu skatījumu uz piekrastes tūrisma attīstību, nezaudējot tās dabas vērtības un ņemot vērā piekrastes iedzīvotāju un uzņēmēju intereses.

Konferences pirmā diena norisināsies Jūrmalas Kultūras centrā. Atklāšanā piedalīsies Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivars Draudiņš un Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības priekšsēdētājs Māris Dadzis, norāda "Lauku Ceļotāja" pārstāvji.

Pasākumā uzstāsies gan Latvijas, gan Igaunijas un citu valstu tūrisma un dabas aizsardzības eksperti: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Juris Jātnieks, Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektora vietniece dabas aizsardzības jautājumos Gunta Gabrāne, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Ingūna Urtāne.

No Eiropas mēroga ekspertiem uzstāsies "European Ramblers Association" prezidente Lisa Nilsena (Lis Nielsen), "Kullaleden" (www.kullaleden.se) pārstāve Gunnela Vounša (Gunnel Wounsch), "Estonian Rambler Association" (ERA) prezidente Ingrida Kuligina (Ingrid Kuligina) un ERA goda biedrs Guido Leiburs (Guido Leibur), vēsta "Lauku Ceļotāja" pārstāvji.

Pirmajā dienā tiks apskatītas tēmas saistībā ar piekrastes tūrisma attīstības stratēģisko redzējumu Latvijā un Igaunijā. Pārgājiena maršrutu gar Baltijas jūras piekrasti Latvijā un Igaunijā plānots īstenot "Igaunijas-Latvijas programmas 2014–2017" ietvaros, un pirmās dienas pēcpusdiena tiks veltīta tuvākajām aktivitātēm un gaidāmajiem rezultātiem saistībā ar šo maršrutu.

Tāpat tiks sniegts ieskats Eiropas organizāciju pieredzē, veidojot un uzturot pārgājienu maršrutus. Diena tiks noslēgta ar 4 km garu pārgājienu gar jūras krastu vides eksperta Jura Smaļinska vadībā, lai neformālā gaisotnē Jūrmalas Brīvdabas muzeja zvejnieku sētā varētu pārrunāt konferences iespaidus, veidot jaunus kontaktus un stiprināt esošo sadarbību kopīgai piekrastes tūrisma attīstībai, skaidro "Lauku Ceļotāja" pārstāvji.

Otrā konferences diena noritēs Carnikavā, kad tiks apskatīti divi no iecerētā pārgājienu maršruta posmiem Saulkrastos un Carnikavā, kur dalībnieki iepazīsies ar plāniem attiecīgas infrastruktūras izveidei. Tāpat tiks pārrunātas mārketinga aktivitātes, kā arī ekonomiskie ieguvumi no pārgājienu maršrutiem. Konference noslēgsies ar diskusiju par redzēto un dzirdēto, un secinājumiem, iezīmējot turpmāko sadarbību.

Dalība apstiprināta gandrīz 200 dalībniekiem no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas – piedalīsies gan valstu un pašvaldību iestādes, gan piekrastes uzņēmēji, tūrisma gidi, augstākās izglītības iestādes un entuziastu apvienības, kas darbojas piekrastē, informē "Lauku Ceļotāja" pārstāvji.