10.04.2017 15:31

"Novadu spēlēs" uzvarējusi Siguldas Valsts ģimnāzija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Novadu spēlēs" uzvarējusi Siguldas Valsts ģimnāzija szf.lu.lv

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) rīkotajā skolēnu konkursā "Novadu spēles", kura tēma šogad bija "Uzņēmējdarbība manā novadā: iespējas un izaicinājumi", uzvarējusi Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda.

Konkursa fināls notika 7. aprīlī LU SZF, kur skolēnu komandas prezentēja savus novadus, atbildēja uz erudīcijas jautājumiem par tautsaimniecību Latvijā, kā arī izveidoja prezentācijas ar priekšlikumiem par to, kā veicināt uzņēmējdarbību novados.

Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni rosināja veidot Siguldu par Baltijas sporta centru, papildinot jau esošo sporta infrastruktūru un pielāgojot arī citiem sporta veidiem, informē LU Sociālo zinātņu fakultātē.

Konkursa pirmajā kārtā bija jāiesniedz pētnieciskais darbs "Uzņēmējdarbība manā novadā: iespējas un izaicinājumi", kurā jāatspoguļo novada vēsture, jāsniedz novada ekonomiskais, kultūras un vides raksturojums, kā arī dzīves kvalitātes dimensijas, vēsta Siguldas Valsts ģimnāzijas Sabiedrisko zinātņu metodiskā centra vadītāja A. Ūdre.

LU Sociālo zinātņu fakultātes zālē komandām bija jāprezentē radošais mājasdarbs – Siguldas novada vizītkarte, devīze un logo. Prezentāciju papildināja Lauras Kļaviņas flautas solo.

Pēc tam notika erudīcijas konkurss par Latvijas reģionālās attīstības jautājumiem, bet pēdējā kārtā komandām bija jāparāda prasmes komunikācijā un argumentācijā, veidojot prezentāciju – analīzi un nākotnes vīziju par uzņēmējdarbības iespējām reģionā un Latvijā. Konkursa žūrija, kurā darbojās Latvijas Universitātes pasniedzēji, nopietni izvērtēja visas spēļu kārtas, norāda A. Ūdre.

Latvijas skolu komandas bija nopietni gatavojušās spēlei, un tajā spraigā cīņā uzvarēja Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda, iegūstot 1. vietu valstī. Komandas dalībnieki – S. Upīte, P. Bērziņš, L. Kļaviņa, R. Strautmalis, H. Kisils un J. Timermane.

LU Sociālo zinātņu fakultātes Socioloģijas nodaļas organizētās "Novadu spēles" notika nu jau astoto gadu. Gatavošanās šīm spēlēm veicināja jauniešu interesi par reģionālo attīstību un pētniecību, novada vēsturisko izpēti, kā arī prasmi sadarboties, skaidro A. Ūdre.