20.07.2012 17:05

Inčukalna un Vangažu skolēnus rudenī gaidīs siltākas skolas telpas

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vangažu vidusskola. Vangažu vidusskola. Krišjānis Grantiņš

Inčukalna pamatskolā un Vangažu vidusskolā kopš vasaras sākuma notiek renovācijas darbi, un svarīgākie no tiem jau pabeigti.

Ieguvums būs siltākas telpas, mazāka maksa par siltumu un elektroenerģiju un tīrāka apkārtējā vide, kurā jūtami samazināsies oglekļa dioksīda izmešu daudzums.


Par darbu norisi vairāk stāsta Inčukalna novada pašvaldības būvvaldes vadītājs Pēteris Veidemanis: "Inčukalna pamatskolā un Vangažu vidusskolā kapitālie remonti nebija veikti aptuveni 45 gadus, tāpēc šovasar abās mācību iestādēs notiek ļoti vērienīga renovācija.

Vangažu vidusskolā nomainījām vecos koka logus, bet Inčukalna pamatskolā gan koka logus, gan pirms daudziem gadiem nekvalitatīvi ieliktos plastikāta logus. Nu abās skolās ir jauni pakešu logi. Pēc tam varējām ķerties pie sienu siltināšanas ar akmens vati. Sienu apdari veidojām ar apmetumu, ko krāsosim. Abās skolās esam nomainījuši arī vecos ruberoīda jumtu segumus. Vietā uzlikām siltinātus jumtus, kuros kā izolācijas materiālus izmantojām putuplasta un akmens vates slāņus, ko pārklājām ar ruberoīda segumu."

Inčukalna pamatskolas un Vangažu vidusskolas renovācijas darbus veic firma "SZMA", un to kopējās izmaksas ir aptuveni 940 000 latu. 15 % no šīs summas sedz novada pašvaldība, 85 % Klimata pārmaiņu finanšu instruments.

Būvvaldes vadītājs Pēteris Veidemanis piebilda, ka paralēli renovācijas darbiem abu skolu iekštelpās notiek arī kosmētiskie remonti, jo, veicot logu nomaiņu, bez tiem neiztikt. Tos finansē no pašvaldības līdzekļiem.