22.03.2017 15:01

Baložu vidusskolā aizvadīta Zinātņu pamatu un tehnoloģiju diena

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baložu vidusskolā aizvadīta Zinātņu pamatu un tehnoloģiju diena Baložu vidusskola

Baložu vidusskolā norisinājās Zinātņu pamatu un tehnoloģiju diena, kurā skolēni no 9., 10., 11. un 12. klases demonstrēja eksperimentus fizikā, ķīmijā un uzdevumus matemātikā, un šos eksperimentus vēroja 3.–6. klašu bērni, pastāstīja skolas direktores vietniece informātikas jautājumos Astrīda Beča.

 

Elīna: "Kopā ar savu klasesbiedreni Arinu rādīju eksperimentu "Lidojošie tējas maisiņi". Šo eksperimentu mēs ilgi meklējām, jo bija jāatrod tāds eksperiments, kurš iepatiktos bērniem, pēc tam mēs to izmēģinājām, uzrakstījām scenāriju par to, ko teiksim eksperimenta dienā un izdomājām jautājumus, kurus bērniem uzdosim.

Man patika rādīt eksperimentu un arī bērni bija ļoti aktīvi, atbildēja uz jautājumiem, uzdeva jautājumus, paši mēģināja dažus eksperimentus un bija ļoti ieinteresēti. Es domāju, ka visi eksperimenti, kuri tika rādīti, bija ļoti interesanti un patika bērniem.

Manuprāt, būtu labāk, ja tādas eksperimentu dienas būtu biežāk, jo no tām bērni var iemācīties daudz ko jaunu un arī viņiem var iepatikties šie mācību priekšmeti."

Jana un Kristiāna: "Bijām sagatavojušas eksperimentus gan ķīmijā, gan fizikā. Fizikā eksperimentu izvēlējāmies par spiedienu: no kā tas ir atkarīgs un kāpēc uz vienas naglas uzlikts balons plīst, bet spiežot to uz daudzām naglām, nē.

Lai eksperiments būtu aizraujošāks un interesantāks, skolotāja ieteica pielietot vistu olas. Vienam no bērniem bija jāuzkāpj virsū uz 20 olām un tās nesaplīsa. Skolēni, kuri vēroja eksperimentu bija ļoti atsaucīgi un zinātkāri, uzdeva jautājumus un labprāt iesaistījās eksperimenta norisē.

Ķīmijā rādījām iespaidīgu eksperimentu ar ūdeni, ziepēm, gāzi un uguni, kura rezultātā radušās putas aizdedzinot, no malas radās iespaids, ka turam rokās liesmu. Šis eksperiments radīja sajūsmu un izbrīnu ne tikai skolēnu acīs, bet arī skolotāju.

Kopumā par šo dienu radās ļoti labs iespaids, eksperimentus bija interesanti gan meklēt, gan rādīt, kā arī vērot un meklēt atbildes. Mums ir liels prieks, ka mazākajās klasēs ir tik daudz gudru bērnu, daži zināja atbildes pat uz ļoti sarežģītiem jautājumiem. Mūsuprāt, Zinātņu pamatu un tehnoloģiju diena izdevās, un visiem viss patika."