10.03.2017 10:14

Turpinās pieteikšanās erudīcijas konkursam "Fizmix Eksperiments"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turpinās pieteikšanās erudīcijas konkursam "Fizmix Eksperiments" publicitātes

Līdz 20. martam turpinās 8. un 9. klašu skolēnu pieteikšanās "Latvenergo" koncerna konkursam "Fizmix Eksperiments". Šogad erudīcijas konkursā gaidāmi vairāki jauni pārsteigumi, tostarp galvenā balva – nedēļu ilga atpūta vasaras nometnē, ko saņems pa vienai labākajai komandai no katra Latvijas reģiona, arī no Pierīgas novadiem.

Būtisks jauninājums ir konkursa nosaukumus – līdz šim tas bija pazīstams kā "Eksperiments", bet 2016./2017. mācību gadā konkurss apvienots ar otru "Latvenergo" izglītības iniciatīvu – fizikas mācību portālu "Fizmix" un turpmāk tiks dēvēts par "Fizmix Eksperimentu", vēsta rīkotāji. Tāpat gaidāmas jaunas vēsmas konkursa norisē – katru gadu dalībnieku sniegums kļūst arvien līdzīgāks un konkurence arvien sīvāka. Tāpēc šoreiz demonstrēt savas prasmes klātienes kārtā būs iespēja divreiz lielākam komandu skaitam nekā līdz šim jeb desmit komandām no katra Latvijas reģiona – Kurzemes, Zemgales, Latgales, Vidzemes un Rīgas reģioniem, kā arī Rīgas pilsētas.


Lai piedalītos konkursā, ir jāizveido komanda, kurā ir pieci 8. un/vai 9. klašu skolēni, kā arī viens skolotājs konsultants, un jāreģistrējas konkursa portālā. No 21. marta līdz 12. aprīlim notiks atlases kārtas neklātienē, kur komandām būs jāveic aizraujoši fizikas eksperimenti, kas nav atrodami nevienā mācību grāmatā. Savukārt no aprīļa beigām līdz maija vidum tiks organizētas sešas fināla spēles, pa vienai katram reģionam.

""Fizmix Eksperimentā" aicināti piedalīties visi pamatskolas klašu skolēni, ne tikai tie, kuriem interesē fizika un matemātika. Pagājušā gada konkursa dalībnieki spoži nodemonstrēja, ka veiksmīgi sacensties fizikas disciplīnā var arī jaunieši, kuri ir teicamnieki sportā, angļu valodā, ķīmijā, bioloģijā, ģeogrāfijā, vizuālajā mākslā un mūzikā," norāda AS "Latvenergo" galvenais izpilddirektors Āris Žīgurs.

Fizikas erudīcijas konkurss notiek jau 22. gadu, un tajā piedalās katra piektā Latvijas pamatskola. "Fizmix Eksperiments" mērķis ir saistošā veidā radīt jauniešos interesi par fiziku, parādīt, kā teorētiskās zināšanas iespējams izmantot praksē, kā arī mudināt jauniešus nākotnē izvēlēties inženiertehniskās profesijas.