06.03.2017 16:04

Siguldā notiks projektu konkursa "Radām novadam" informatīvais seminārs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā notiks projektu konkursa "Radām novadam" informatīvais seminārs publicitātes

Līdz 30. martam ir iespējams pieteikt jauniešu komandas jaunradītu un īstenotu jauniešu biznesa projektu konkursā "Radām novadam". Vairāk par iespēju iesaistīties konkursā un tā būtību būs iespējams uzzināt informatīvajā seminārā 9. martā Siguldā.

Konkurss "Radām novadam" ir turpinājums pilotprojektam, kurš noslēdzās 2016.gada vasarā un Eiropas Komisijas vērtējumā tika atzīts par labāko uzņēmējdarbības gara veicināšanas projektu Latvijā un vienu no labākajiem Eiropā. Konkursa mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.


Konkursā jauniešu komandām līdz 2018. gada novembrim, realizējot biznesa idejas, ir jārada pēc iespējas lielāka ekonomiskā vērtība savos izvēlētajos novados, radot jaunas darbavietas, piesaistot investīcijas un dažādos citos veidos veicinot sociālekonomisko attīstību.

Konkursā var piedalīties ikviens jaunietis vecumā no 18 līdz 30 gadiem un ar ne ilgāku pieredzi uzņēmējdarbībā kā seši mēneši. Jaunieši tiek aicināti pieteikties konkursam, izveidojot komandu vismaz triju cilvēku sastāvā un reģistrējoties www.radamnovadam.lv. Komandām konkursa ietvaros tiks sniegts daudzpusīgs atbalsts ideju realizācijai, un komandas iegūs arī publicitāti un atpazīstamību, potenciāli palielinot iespējas piesaistīt finansējumu saviem projektiem un papildus atbalstu no novadiem.

"Radām Novadam" no visiem uzņēmējdarbības konkursiem atšķiras ar to, ka tā fokusā ir rezultāti, nevis biznesa idejas. Visām komandām, kuras sasniegs rezultātus konkursa ietvaros, būs iespēja saņemt finansiālu atbalstu granta veidā vismaz 2000 eiro apmērā. Papildus tam labākās komandas divu gadu laikā sadalīs balvu fondu 10 000 eiro vērtībā.

9.martā plkst. 16.00 seminārs tiks rīkots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Siguldas biznesa inkubatora telpās (Staļļa ēka, 1.stāvs). Pieteikšanās semināram - rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. Papildus info par pasākumu šeit.

Līdzīgi informatīvie semināri notiks arī 8. martā Rīgā, kā arī 10. martā Madonā un Aizkrauklē.