23.02.2017 15:22

LVM rīkotajā Meža olimpiādē starp finālistiem arī Pierīgas skolu komandas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LVM rīkotajā Meža olimpiādē starp finālistiem arī Pierīgas skolu komandas www.mammadaba.lv

AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) rīkotajā Meža olimpiādē jeb konkursā skolēniem par labāko mācību spēli svaigā gaisā izvēlētas desmit komandas, kuras 27. aprīlī Tērvetes dabas parkā sacentīsies par galveno balvu – dabas ekspedīciju Austrijā. Starp finālistiem ir arī Carnikavas, Siguldas un Jūrmalas komandas.

Pagājušā gada rudenī skolēni tika aicināti radīt izglītojošu spēli svaigā gaisā, ārpus ierastajām skolas telpām, veidojot īsu reklāmas video.

No 15 komandu darbiem, kas tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai, žūrija izvēlējās savus favorītus, bet atbalstītāji tika aicināti balsot par sev tīkamākajiem spēļu reklāmas video stāstiem "Izzini mežu, Latvija" sociālajos tīklos, kur tika saņemti vairāk nekā 18 000 balsojumu. Žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējums noteica LVM Meža olimpiādes finālistus, informē LVM pārstāvji.

"Dažas komandas savos radīto spēļu pieteikumos aicināja doties mežā, lai orientētos, bet citas – pārbaudīt uzkrātās zināšanas un fizisko veiklību. Savukārt vēl citu spēļu pamatā bija bezrūpīgs prieks un aicinājums brīvi izskrieties starp Latvijā augošu koku stumbriem, meklējot pārējos spēļu dalībniekus vai veicot citu uzdevumu.

Tas arī bija konkursa mērķis – aicināt jauniešus ne vien bezrūpīgi atpūsties, bet uzkrāt un nostiprināt savas zināšanas brīvā dabā, nepiespiestā gaisotnē," skaidro žūrijas pārstāve un LVM īstenotās starptautiskās vides izglītības programmas "Izzini mežu" skolu koordinatore Anda Sproģe.

Visvairāk skatītāju balsojumus saņēma Carnikavas pamatskolas 7. klases komandas spēle "KuKū Carnikavā", kurā spēlētāji ir aicināti baudīt sacensību garu un, izmantojot formulu: stratēģija savienojumā ar saliedētību un ātrumu, veiksmīgi pārvarēt spēles uzdevumus četrās darba stacijās – "Gaiss", "Ūdens", "Uguns", "Zeme", norāda LVM pārstāvji.

Arī Siguldas 1. pamatskolas 8. klases komanda "S!guldieši" ir par sportiskām aktivitātēm, meklējot orientēšanās kontrolpunktus spēlē "Meža cikls. Orientēšanās", bet Slokas pamatskolas komanda "Mežači" iestājas par aktīvu meža izziņas procesu spēlē "Mežķegļi".

LVM Meža olimpiādi organizē LVM sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, tās mērķis ir popularizēt Latvijas skolās radošu un veselīgu mācīšanos ārpus telpām, kā arī veicināt jauniešu izpratni par Latvijas lielāko atjaunojamo resursu – mežu, informē LVM pārstāvji.