13.02.2017 17:31

Izstādē "Skola" varēs iepazīties gan ar jaunākajām mācību tehnoloģijām, gan "pielaikot" profesiju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izstādē "Skola" varēs iepazīties gan ar jaunākajām mācību tehnoloģijām, gan "pielaikot" profesiju bt1.lv

Plaša informācija par izglītības iespējām Latvijā un ārzemēs, mācībspēku un studentu konsultācijas, profesiju "pielaikošana", randiņš ar karjeras konsultantu un citas aktivitātes sagaida Latvijas zinātkāros jauniešus izglītības izstādē "Skola 2017", kas no 24. līdz 26. februārim notiks Ķīpsalā.

"Izvēlēties vispiemērotāko profesiju un izglītības iestādi ir atbildīgs lēmums ikvienam jaunietim. Tādēļ izstāde "Skola" ir lielisks palīgs, lai plašāk izzinātu izraudzīto studiju virzienu vai arodu un palīdzētu izvēlēties piemērotāko izglītības iestādi. Uz izzinošo pasākumu īpaši aicinām jauniešus, taču arī pieaugušie sev un bērniem Ķīpsalā atradīs dažādas izglītības pilnveidošanas iespējas, kursus, seminārus un valodu nometnes" norāda izstādes "Skola" vadītājs Valts Jirgensons.

Izstādē "Skola 2017" vairāk nekā 140 dalībnieku piedāvās augstākās un vidējās izglītības iespējas Latvijā, ASV, Baltkrievijā, Francijā, Igaunijā, Kanādā, Krievijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Moldovā, Vācijā un citās valstīs. Dalībnieki informēs par uzņemšanas noteikumiem, budžeta vietām, studiju apmaiņas un prakses iespējām, kā arī ārpusstudiju aktivitātēm, stāsta "BT 1" mediju koordinatore Inese Libere.

Pirmoreiz izstādē būs pārstāvēta Austrālija. "Selonia Education Australia" piedāvās dažāda līmeņa izglītības iespējas, sākot no angļu valodas kursiem, profesionālās izglītības, bakalaura, maģistra un doktorantūras studijām, kā arī dalīsies reālā studiju pieredzē tālajā kontinentā un sniegs informāciju par studentu vīzas prasībām un citām formalitātēm.

Izstādē piedalīsies lielākā daļa valsts augstskolu un privāto augstskolu, plaši pārstāvēti būs profesionālās izglītības kompetences centri – koledžas, tehnikumi un profesionālās vidusskolas, kā arī mācību centri, valodu kursi, tālmācība un e-studijas, kas prezentēs vairākus simtus izglītības programmu un mācību kursus dažādās nozarēs. Būs arī jaunumi, tostarp pirmā studiju programma Latvijā, kas specializējas mobilo aplikāciju izveidē – "Datorsistēmas". To apgūt aicina Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle, norāda I. Libere.

Pasākuma laikā būs iespēja "pielaikot" profesijas – piemēram, Rīgas Stradiņa universitātes stendā varēs iemēģināt roku zobu cauruma plombēšanā ar plombējamo materiālu un UV gaismu, savukārt tiem, kuri vēlēsies iejusties karavīra ādā, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija piedāvās pārbaudīt iemaņas šaušanā, stāsta "BT 1" mediju koordinatore.

Iepazīties varēs arī ar jaunākajām mācību tehnoloģijām, kuras mācību apguves procesu padara interesantāku, – uzņēmuma "Tomega" stendā skolēniem un skolotājiem būs interesanti arī pašiem izmēģināt interaktīvos displejus, 3D skeneri, 3D printerus un 3D pildspalvu, savukārt 24. februārī plkst. 13.30 un 14.30 uzņēmuma "Saint-Tech" stendā varēs vērot aizraujošu ķīmijas šovu.

Tāpat būs iespēja doties uz randiņu ar karjeras konsultantu, ko apmeklētājiem savā stendā piedāvās Valsts izglītības attīstības aģentūra. Īsā sarunā interesenti varēs saņemt noderīgus padomus par izglītības iespējām, informē I. Libere.

Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/skola.