08.02.2017 12:49

Skolēni no Ādažiem ieguvuši "AFS Latvija" stipendijas mācībām ārzemēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skolēni no Ādažiem ieguvuši "AFS Latvija" stipendijas mācībām ārzemēs www.afs.lv

Bezpeļņas organizācijas "AFS Latvija" Starpkultūru programmas (AFS Intercultural Programs) izsludinātajā konkursā stipendiju uz Argentīnu vai Urugvaju nākamajam mācību gadam saņēmusi Liene Inzule no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas, bet viņas skolas biedrs Toms Rūdolfs Bērziņš dosies mācīties uz Dāniju.

Stipendiju konkurss notika divās kārtās. Pirmajā kārtā kandidātiem izvērtēšanai bija jāiesniedz pieteikumi, savukārt otrajā kārtā kandidāti tika aicināti uz individuālām pārrunām ar "AFS Latvija" vadību, parādot savu motivāciju mācībām ārzemēs. Daļējās stipendijas apjoms ir 1000 eiro. Līdz ar abiem Ādažu Brīvās Valdorfa skolas audzēkņiem stipendijas saņēma arī Adele Pužule no Rīgas Centra humanitārās vidusskolas un Gunda Karnīte no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas.

Konkursā rīkotāji pavēstīja, ka šogad aktīvāk esot pieteikušies Rīgas un Rīgas rajona skolēni, taču vairāki pārstāvji bija arī no reģioniem. "AFS Latvija" programmu koordinatore Inese Diebele uzsver, ka stipendijas ir nonākušas pie īpaši motivētiem un mērķtiecīgiem skolēniem, kuri pelnījuši piepildīt sapni par mācībām ārzemēs.

"Liels prieks, ka šogad bija iespēja tikties ar tik daudz motivētiem skolēniem, kuri ir atvērti visam jaunajam. Žēl, ka nevarējām iedot stipendijas visiem gribētājiem, taču jāuzsver, ka mācības ārvalstīs prasa arī zināšanu pamatu un disciplīnu, līdz ar to liela vērība tiek piešķirta arī jauniešu sekmēm mācībās. Ticu, ka nākamajā gadā būs vēl vairāk apņēmīgu jauniešu, kuri vēlēsies mācību gadu pavadīt kādā no pasaules valstīm," tā I. Diebele.

"AFS Latvija" ir bezpeļņas brīvprātīgo organizācija, kas nodrošina starpkultūru mācīšanās iespējas vidusskolēniem vairāk nekā 50 valstīs. 25 gadu laikā ar organizācijas palīdzību mācību apmaiņas programmās uz ārvalstīm devušies vairāk nekā 670 vidusskolēnu, savukārt Latvijā no citām valstīm uzņemti ap 890 jauniešu.