30.01.2017 10:59

Ķekavas novada skolās pieaudzis vidusskolēnu un stipendiātu skaits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novada skolās pieaudzis vidusskolēnu un stipendiātu skaits www.balozuskola.lv

Ķekavas novada vidusskolu 10.-12. klasēs ir pieaudzis gan kopējais skolēnu skaits, gan arī to audzēkņu skaits, kuri par labām sekmēm saņem pašvaldības piešķirto stipendiju 30 vai 50 eiro apmērā. Ķekavas novadā ir divas izglītības iestādes, kur skolēniem ir iespēja iegūt vidējo izglītību – Ķekavas un Baložu vidusskola.

Ķekavas novadā stipendijas par labām sekmēm saņem 27 skolēni – Baložu vidusskolā deviņi, no kuriem augstākais vidējais vērtējums ir 9,23 balles, un Ķekavas vidusskolā – 18 audzēkņi, kur augstākais vidējais vērtējums ir 9,5 balles, pavēstīja Ķekavas novada pašvaldības pārstāve Vineta Geka. Pirmajā gadā pēc stipendiju ieviešanas to saņēma 23 vidusskolēni.

Pieaudzis arī kopējais jauniešu skaits, kuri izvēlējušies mācības turpināt kādā no Ķekavas novada vidusskolām. Patlaban novadā 10.-12. klasē mācās 131 audzēknis, 87 no tiem Ķekavas vidusskolā un 44 skolēni – Baložu vidusskolā. Pirms diviem gadiem kopējais vidusskolēnu skaits novadā bija 91 skolēns.

Ar 2014./2015. mācību gadu ieviesto stipendiju mērķis ir motivēt vidusskolēnus mācīties Ķekavas novada skolās un paaugstināt savus mācību sasniegumus. Uz stipendijām var pretendēt Ķekavas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu 10.-12.klašu audzēkņi. Viņi var pretendēt uz divu veidu stipendijām – ja vidējais vērtējums iepriekšējā semestrī nav zemāks par 7,5 ballēm, audzēknim ir iespēja saņemt ikmēneša stipendiju 30 eiro apmērā, savukārt, ja skolēna vidējais vērtējums iepriekšējā semestrī nav zemāks par 8,5 ballēm, – 50 eiro mēnesī. Iepriekšējā semestra vērtējums nevienā mācību priekšmetā nedrīkst būt zemāks par 6 ballēm.

Stipendiju var saņem tie, kuriem nav neattaisnotu stundu kavējumu, kuri ievēro skolas iekšējos kārtības noteikumus un kuriem nav administratīvie pārkāpumi ārpus skolas. Kā viena no prasībām, lai iegūtu mācību stipendiju, ir arī obligāta interešu izglītības pulciņu apmeklēšana.