17.10.2016 15:16

Olainē veiksmīgi aizritējusi Karjeras nedēļa

Autors  www.olaine.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainē veiksmīgi aizritējusi Karjeras nedēļa Olaines novada pašvaldība

Šogad vairāk nekā 80 jauniešu Olainē iepazinušies ar dažādām profesijām, piedalījušies darbnīcās un aktīvi iesaistījušies citās aktivitātēs. Lai palīdzētu jauniešiem savas karjeras izvēlē pirms tālākās izglītības uzsākšanas, kopumā Karjeras nedēļas laikā Olaines jauniešu centrā "Popkorns" notika četri pasākumi.

Karjeras nedēļa Olainē notika pirmo reizi un tās laikā jauniešu iecienītākie pasākumi Olaines jauniešu centrā "Popkorns" bija "Ātrais randiņš ar profesiju" un "CV darbnīca".


Jaunieši atzina, ka tieši tikšanās un sarunas ar profesiju pārstāvjiem vislabāk viņiem palīdz gūt priekšstatu par mūsdienu darba tirgu un pārdomāt savu tālāko karjeru. Savukārt CV darbnīcā kopā ar karjeras konsultanti Agnesi Jankunu jauniešiem kļuva skaidrāka CV struktūra un lietas, kas jāuzsver, to veidojot.

Šogad Olaines Karjeras nedēļas pasākumos piedalījās Olaines 1.vidusskolas un Olaines 2.vidusskolas skolēni, kā arī vairākas juridiskas personas, pašvaldības, valsts un citu iestāžu darbinieki, kuri labprāt dalījās savā profesionālajā pieredzē.

Karjeras nedēļu Olainē no 10. līdz 14. oktobrim rīkoja Olaines novada pašvaldība sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru un citiem sadarbības partneriem – Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirkni, karjeras konsultanti Agnesi Jankunu, Olaines jauniešu centru "Popkorns", Olaines novada pašvaldības projektu vadītāju un ekonomisti Elīnu Grūbu-Kazansku, zvērinātu advokāti un maksātnespējas procesa administratori Maiju Zaubi, Latvijas Republikas Zemessardzes zemessargu Reini Brūveli un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēju Raivo Vilneru.

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties arī aizraujošās radošās darbnīcās un konkursos. Šīgada Karjeras nedēļas tēma bija "Es būšu darba tirgū", kas aicina jauniešus iepazīt mūsdienu darba tirgu un tā daudzveidību.