29.05.2012 11:22

Jaunais Ropažu mērs vēlas steidzami reformēt izglītības iestādes

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Antons Cibuļskis, Ropažu novada domes priekšsēdētājs Antons Cibuļskis, Ropažu novada domes priekšsēdētājs Krišjānis Grantiņš

Antons Cibuļskis ("Reģionu alianse"), atgriežoties Ropažu novada domes vadībā, izteicis vēlmi steidzami pārkārtot izglītības un kultūras iestāžu darbu novadā.

"Attīstības programmā kā viena no prioritātēm būtu jāizvirza izglītība. Ne tikai izglītība, bet līdzās tai arī kultūra, mūzikas un mākslas skolas, kas ir reizē izglītības iestādes un tai pašā laikā arī kultūras iestādes. Steidzamības kārtā jāvirza izglītības iestāžu reforma, ko vajadzētu veikt nākamo divu, maksimums triju gadu laikā," ārkārtas domes sēdes laikā 28. maija vakarā pauda mēra amatu atguvušais A. Cibuļskis.

"Kā nākamo prioritāti gribu minēt sociālo sfēru. Darba grupa domē, kas strādā ar sociālās sfēras jautājumiem, labi saprot dažādu iedzīvotāju slāņu vajadzības.

Vēl mums ir jādomā, kādā veidā pašvaldība var nākt palīgā uzņēmējiem, un attīstīt uzņēmējdarbības vidi. Viena no lietām, kas būtu jāsāk, ir nākamo uzņēmēju audzināšana jau vidusskolas laikā. Pašvaldībai pakāpeniski gadu no gada vajadzētu paredzēt finanšu līdzekļus jauno uzņēmēju attīstībai. Lai mūsu bērni saprastu finanšu vērtību un to, kādā veidā nodrošināt sev iztiku."