12.09.2014 15:40

Ulbrokas vidusskola ieguvusi Ekoskolas nosaukumu un diplomu

Autors  www.stopini.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ulbrokas vidusskola ieguvusi Ekoskolas nosaukumu un diplomu publicitātes

Latvijas Ekoskolas nosaukums un diploms ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu. Šogad tādas kopskaitā ir 41, kuru vidū nu ir arī Ulbrokas vidusskola.

Ulbrokas vidusskolas direktors Normunds Balabka par Ekoskolas nosaukuma iegūšanu: "Esam veiksmīgi startējuši un ejam uz mērķi – Ekoskolas karoga iegūšanu."

Starptautiskā Zaļā karoga balva ir Ekoskolu programmas atpazīstamākais elements, ko saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā.

Ekoskolu ikgadējais apbalvošanas pasākums notiks 1. oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā no pulksten 11 līdz 15. Šogad jau 98 izglītības iestādes iegūs starptautisko Ekoskolu statusu un Zaļā Karoga balvu, šādi apliecinot savus panākumus vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā.

Pasākuma laikā notiks atbildīga dzīvesveida akcija, iepazīstināšana ar Ekoskolu turpmākajiem jaunumiem, Globālajām Rīcības dienām, kā arī notiks Jauno vides reportieru sezonas atklāšana, kas šogad paredzēta ciešā saiknē ar Ekoskolu programmu. Jaunie vides reportieri ir programma aktīviem jauniešiem, kas vēlas savas žurnālistikas iemaņas izmantot vides jautājumu analizēšanai un aktualizēšanai sabiedrībā. Pēdējos gados aizvien vairāk ekoskolēnu iesaistījušies šajā programmā un par saviem darbiem guvuši arī starptautiskas atzinības.