21.03.2014 13:21

Ogres sākumskolā pusstundas laikā nokomplektē gandrīz četras pirmās klases

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ogres sākumskolā pusstundas laikā nokomplektē gandrīz četras pirmās klases www.ogrenet.lv

Šonedēļ Ogres sākumskolā, tāpat kā visās Ogres novada vispārizglītojošās mācību iestādēs, sākusies skolēnu reģistrācija mācībām 1. klasē.

Viena no pirmajām māmiņām, kas reģistrēja savu dēlu Tomu Tomasu mācībām Ogres sākumskolas 1. klasē, bija ogrēniete Sandra Puzirevska.

"Ogres sākumskolu izvēlējāmies gan tāpēc, ka tuvu dzīvojam, gan arī esam apmierināti ar skolas piedāvāto izglītības kvalitāti un ārpusklases nodarbībām. Vecākais dēls Roberts, kurš mācās 1. klasē, skolā labi iejuties, piedalās mācību olimpiādēs matemātikā un skatuves runā. Esam ieguvuši labu pieredzi, tāpēc arī jaunāko dēlu – Tomu Tomasu – sūtīsim šajā pašā skolā," atklāj viņa.

Arī ogrēnietim Guntim Avotam, kurš mācībām atnācis pieteikt dēlu Rihardu, vecākā meita Annija jau mācās Ogres sākumskolas 4. klasē. "Laba skola, tuvu mājām un ļoti labi skolotāji," tā savu izvēli pamato tēvs.

Lai taupītu vecāku laiku un neveidotos rindas, jau otro gadu Ogres sākumskola radījusi iespēju reģistrēt bērnus elektroniski, informē Ogres sākumskolas direktore Māra Banka. Vecāki šo iespēju novērtējuši, un jau pirmajā pusstundā bija pieteikts tik liels skaits bērnu, lai varētu piepildīt gandrīz četras pirmās klases. Pavisam šogad plānots uzņemt piecas pirmās klases (katrā līdz 26 bērniem).

Apmeklējot Ogres sākumskolas vietni www.ogressakumskola.lv, vecāki var iepazīties ar piedāvātajām programmām, kā arī izvēlēties klasi, kurā bērns vēlas mācīties.

Ogres sākumskolai ir trīs licencētas izglītības programmas: pamatizglītības pirmā posma (1.–6. klase) izglītības programma, pedagoģiskās korekcijas izglītības programma un speciālās pamatizglītības pirmā posma (1.–6. klase) programma izglītojamiem ar mācīšanās traucējumiem, līdz ar to Ogres sākumskola var nodrošināt katram bērnam piemērotāko pedagoģiskās palīdzības veidu, kas dotu vislabāko rezultātu bērna attīstībā un mācību darbā.

"Tajā klasē, kur būs mazāk audzēkņu, integrēsim bērnus ar speciālām vajadzībām, kuru skaits pēdējos gados diemžēl pieaug," atzīst M. Banka.

Reģistrēt bērnus Ogres sākumskolā vēlas arī citu, piemēram, Lielvārdes un Salaspils, novadu iedzīvotāji, taču priekšroka tiek dota Ogres novadā deklarētajiem bērniem.

Lai bērni labāk iejustos skolas dzīvē, vecāki tiek aicināti piedalīties nodarbībās, kuras vadīs pirmo klašu skolotājas. Nodarbībās nākamie pirmklasnieki iepazīsies ar skolu un pedagogiem, un tās notiks sestdien, 22. martā, no pulksten 10 līdz 12.