15.09.2013 08:27

Stopiņos vecākiem kompensēs 160 latus par bērna laišanu privātā bērnudārzā

Autors  www.stopini.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Uz līdzfinansējumu var pretendēt tie vecāki, kuru bērni sasnieguši pusotra gada vecumu un ir iestājušies rindā uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi.

Vecākiem būs iespēja saņemt pašvaldības un valsts līdzfinansējumu privātās pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējumam vai bērna uzraudzības pakalpojuma sniedzēja apmaksas nodrošināšanai līdz 160 latiem, līdz bērnu uzņems kādā no pašvaldības pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) – "Pienenīte", Stopiņu pamatskola vai Upesleju internātpamatskola-rehabilitācijas centrs – pirmsskolas izglītības grupām.

Pašvaldības līdzfinansējums ir līdz 100 latu apmēram, valsts līdz 60. Šī summa ir atkarīga no līguma ar privāto PII vai bērna uzraudzības pakalpojuma sniedzēja pakalpojuma cenām.

Lai saņemtu pašvaldības un valsts līdzfinansējumu, bērna vecākiem Stopiņu novada domē jāiesniedz iesniegums, kā arī līguma ar privāto PII vai bērna uzraudzības pakalpojuma sniedzēju kopija. Stopiņu novada pašvaldība līdz katra nākamā mēneša 5. datumam sniegs ziņas Izglītības un zinātnes izglītībai par bērniem, kuri ir reģistrēti pašvaldības PII rindā, netiek nodrošināti ar vietu un ir izvēlējušies apmeklēt privāto PII vai saņemt bērna uzraudzības pakalpojumu līdz laikam, kad pašvaldība piedāvā vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vai grupās.

Līdzfinansējuma saņemšanas gadījumā bērns paliek rindā uz vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vai grupās. Līdzfinansējuma piešķiršana tiek pārtraukta brīdī, kad bērniņam tiek nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kurā bērns stāv rindā.

Piebilstams, ka šāds līdzfinansējums Stopiņu pašvaldībā bija pieejams arī līdz šim, tikai tagad ir veiktas izmaiņas līdzfinansējuma saņemšanas nosacījumos – uz līdzfinansējumu var pretendēt arī tie vecāki, kuru bērnam pusotrs gads aprit arī pēc 1. septembra, kā arī nav noteikts termiņš, cik ilgi ir jābūt reģistrētam rindā uz vietu (tātad – tas var būt gads, var būt arī mēnesis vai nedēļa u. tml.). Iepriekš līdzfinansējumu varēja saņemt par bērnu, kurš uz mācību gada sākumu (1. septembri) ir sasniedzis pusotra gada vecumu un šo pusotru gadu arī stāv rindā uz pašvaldības PII.

Savukārt atgādināms, ka spēkā esoša ir iespēja slēgt trīspusējās vienošanās līgumu (pašvaldība, privātā pirmsskolas izglītības iestāde un viens no bērna vecākiem) par bērniņa pirmsskolas apmācību līdz skolai privātā pirmsskolas izglītības iestādē, pēc kura noslēgšanas bērns tiek izrakstīts no rindas uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi.

Vairāk informācijas par noteikumiem līdzfinansējuma saņemšanai Stopiņu novada mājaslapā. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā var sazināties ar Stopiņu novada domes priekšsēdētāja vietnieci Vitu Paulāni pa tālruni 67910771 un 26455773 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..