12.07.2013 17:29

Murjāņu Sporta ģimnāzija gaida jaunos čempionus

Autors  Silvija Stumbre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Murjāņu Sporta ģimnāzija gaida jaunos čempionus www.vieglicelot.lv

Murjāņu Sporta ģimnāzijā 13. jūlijā sāksies uzņemšana vieglatlētikas un handbola sekcijās.

Sportot gribētājus arī šogad vilina un aicina Murjāņu Sporta ģimnāzija, kas pašlaik pulcē 165 topošos sportistus, kuri mācās un trenējas kādā no deviņiem sporta veidiem, ko piedāvā ģimnāzija. Ja esi aktīvi piedalījies sacensībās, uzrādījis labus rezultātus un sportošanu uztver nopietni – varbūt arī tu saņemsi uzaicinājumu uz reģistrāciju un uzņemšanas konkursu jau sestdien, 13. jūlijā, vai arī – ņem likteni pats savās rokās un pretendē uz vietām handbola un vieglatlētikas programmās.

Lai iekļūtu skolā, jāizpilda kontrolnormatīvi, kuri sastāv no dažādiem fiziskiem pārbaudījumiem, kas gan katram sporta veidam atšķiras. Ģimnāzijā pieņem arī kandidātus bez sportiskās sagatavotības.

Murjāņu Sporta ģimnāzija dibināta 1965. gada 1. septembrī, un tā ir skola ar pamatīgām sporta tradīcijām. Jaunieši te var trenēties kamaniņu sportā, riteņbraukšanā, vieglatlētikā, volejbolā, handbolā, bobslejā, skeletonā, kā arī smaiļošanā un kanoe airēšanā. Skola Latvijas sportam devusi olimpisko čempionu Jāni Ķipuru, medaļniekus Raimondu Vildi, Daini Ozolu, Aigaru Fadejevu, Aināru Kovalu, Mārtiņu Rubeni. Jānis Šmēdiņš ir 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs, olimpiskās medaļas Vankūverā 2010. gadā izcīnījuši arī brāļi Šici kamaniņu sportā un šķēpmetējs Ainārs Kovals, kurš ieguva sudraba medaļu Olimpiskajās spēlēs Pekinā 2008. gadā, kā arī vesela virkne "otrā plāna aktieru", kas pārveduši mājās medaļas no Eiropas, pasaules, kā arī junioru čempionātiem.

Viens no ģimnāzijas treneriem Andris Eikens apliecina, ka vairāk nekā puse no MSĢ audzēkņiem pretendē uz vismaz rezervistu vietām kādā no Latvijas izlasēm. Tādēļ jauniešiem, ja tie izvēlas Murjāņu Sporta ģimnāziju, ir visai pamatotas cerības uz labiem rezultātiem nākotnē.

Pēc skolas beigšanas sportistiem ir iespēja turpināt trenēties pie kāda no treneriem MSĢ izveidotajā atbalsta sistēmā, kas piedāvā dažādus dzīvošanas un trenēšanās atvieglojumus, taču, tā kā ģimnāzijā sportists vairs nemācās, šie pakalpojumi ir tikai daļēji apmaksāti.

Murjāņu Sporta ģimnāzijā, kur jaunais sportists gan mācās, gan dzīvo, viennozīmīgi, ir spēcīgs sportistu atbalsta punkts un, ņemot vērā skolas absolventu panākumus – ja ir griba un centība, tad ceļš uz panākumiem garantēts.