12.07.2013 13:29

Studenti uz Siguldu pošas lēni

Autors  Silvija Stumbre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) filiāle Siguldā. Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) filiāle Siguldā. www.llu.lv

Kā katru gadu, kad septembris it kā vēl aiz kalniem, tomēr jau pienācis laiks, kad mācīties un studēt gribošie izraugās kādu no Latvijas izglītības iestādēm, lai pilnveidotu un papildinātu līdzšinējās zināšanas kādā no sev interesējošajām jomām.

Tostarp Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) filiāle Siguldā. Kā zināms, ne tikai Rīgas pilsētā atrodas visas izglītības iestādes – arī ārpus Rīgas piedāvājums ir pietiekami plašs un interesants, tāpēc Latvijas Lauksaimniecības universitāte parūpējusies par to, lai katram mācīties gribētājam būtu iespēja tuvāk mājām iegūt augstāko izglītību.

LLU filiālē Siguldā topošie studenti var izvēlēties komerczinības, kas ir 1. līmeņa studiju programma un piedāvā kvalifikāciju "uzņēmējdarbības speciālists". Šī programma piedāvā mācīties tikai neklātienē, un studiju maksa ir 550 lati gadā. Vēl filiāle piedāvā apgūt komercdarbības un uzņēmuma vadības programmu, kur var iestāties un turpināt mācības, ja iepriekš apgūta jau kāda radniecīga programma. Šo programmu beidzot, students iegūst profesionālo bakalaura grādu komercdarbībā un uzņēmuma vadībā. Tajā var mācīties gan klātienē (800 latu gadā), gan neklātienē (550 latu gadā).

Tā kā LLU Siguldas filiālē budžetu vietu nav, augstskola piedāvā mācīties tikai par maksu. Kā citās Latvijas augstskolās, lai tajā iekļūtu, nepieciešams uzrādīt vidusskolas atestātu un centralizēto eksāmenu vērtējumus.

Pašlaik filiāle saņēmusi vien četrus pieteikumus mācībām, taču augstskolas docente Līga Proškina ir cerīgi noskaņota – studēt gribošie ir un neviens bez izglītības nepaliks, pat ja pieteiksies tikai viens pretendents – mācīties izvēlēto programmu var arī elektroniski e-studijās vai tiks piedāvāta līdzīga programma Jelgavā. Uz jautājumu, kāpēc pieteikušies tikai četri studenti, docente atbild, ka LLU Siguldas filiāle studentus gaida vēl arī augustā, kad ierodas tie, kuri nav iekļuvuši budžeta grupās. Līdzīgi norisinājās studentu uzņemšana arī pagājušajos gados.

LLU informē – reģistrēšanās pamatstudijām notiks elektroniski no 2. līdz 17. jūlijam, bet, lai pabeigtu reģistrāciju, no 10. līdz 17. jūlijam jebkurā no vienpadsmit Vienotās uzņemšanas universitātēm (to skaitā LLU filiālē Siguldā) nepieciešams uzrādīt dokumentu oriģinālus. Ja tomēr students nokavē uzņemšanu, taču vēlas iestāties, LLU Siguldas filiāle neaizcirtīs nevienam durvis deguna priekšā – dokumentus varēs iesniegt arī no 1. līdz 15. augustam.

Papildu informāciju par studentu uzņemšanu un programmām var iegūt, apmeklējot LLU mājaslapu www.llu.lv.