09.08.2018 11:14

Mediķi trešdien slimnīcās nogādājuši deviņus kukaiņu sadzeltus un piecus pārkarsušus cilvēkus

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mediķi trešdien slimnīcās nogādājuši deviņus kukaiņu sadzeltus un piecus pārkarsušus cilvēkus arhīvs

Mediķi trešdien slimnīcās nogādājuši deviņus kukaiņu sadzeltus un piecus pārkarsušus cilvēkus. Pierīgā mediķi snieguši palīdzību un slimnīcā nogādājuši kādu 39 gadus vecu vīrieti, kuram, braucot ar velosipēdu, mutē ielidojusi un rīklē iedzēlusi lapsene. Trešdien Pierīgā draugi arī izglābuši kādu piemājas baseinā slīkstošu vīrieti alkohola reibumā.

62 gadus vecais vīrietis bija peldējies alkohola reibumā un sācis slīkt. Vīrieti no baseina izvilkuši viņa draugi. Cietušais bijis bezsamaņā, tādēļ draugi nekavējoties sākuši atdzīvināšanas pasākumus, kas izdevušies. Ierodoties mediķiem, neatliekamā medicīniskā palīdzība vīrietim vairs nav bijusi nepieciešama, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte..

Vēl Pierīgā kāds 11 gadus vecs zēns nejauši atradis kasti ar baseinam paredzētām hlora tabletēm. Zēns šīs vielas ieelpojis un viņam sajutis elpas trūkumu, kā arī dedzinošas sāpes kaklā, tādēļ mediķi viņu nogādājuši slimnīcā.

Zemgalē septiņus gadus vecu bērnu sadzēluši vairāki irši brīdī, kad bērns spēlējies pagalmā. Bērnam pa visu ķermeni parādījušies izsitumi.

Kurzemē 77 gadus vecu sievieti, lasot dārzā ogas, sadzēlušas vairākas lapsenes. Sievietei parādījušies izsitumi, drebuļi, kā arī roku un sejas tūska.

Visiem kukaiņu sadzeltajiem cilvēkiem bija sākusies nopietna, dzīvībai un veselībai bīstama alerģiska reakcija.

Savukārt pieci cilvēki vecumā no 17 līdz 65 gadiem nogādāti slimnīcā, jo pārkarsuši pēc ilgstošas uzturēšanās saulē, strādājot vai atpūšoties. Tāpat par iemeslu pārkaršanai bijis nepietiekams šķidruma daudzums organismā.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī saņēmuši 993 izsaukumus, no kuriem 194 bijuši saistīti ar traumām.