14.08.2018 15:18

Sabiedriskajā transportā palielināsies braukšanas maksas atvieglojuma apmērs "3+ ģimenes kartes" lietotājiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sabiedriskajā transportā palielināsies braukšanas maksas atvieglojuma apmērs "3+ ģimenes kartes" lietotājiem pixabay.com

Otrdien, 14. augustā, Ministru kabinets apstiprināja Satiksmes ministrijas sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz, ka Latvijas Goda ģimenes apliecības "3+ ģimenes karte" lietotāji varēs iegādāties autobusu biļetes par puscenu, bet skolēni un studenti no daudzbērnu ģimenēm – pat ar 90% atlaidi.

Valsts atbalsta programmas "Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ ģimenes karte"" īstenotāja – Sabiedrības integrācijas fonda – sekretariāta direktore Aija Bauere norāda: "Regulāri veikto aptauju rezultāti liecina, ka 24% "3+ ģimenes karšu" īpašnieku atlaides starppilsētu transportā uzskata par vienu no nozīmīgākajiem atbalstiem daudzbērnu ģimenēm no valsts puses. Tas ir būtisks finansiāls ietaupījums, dodoties ikdienas gaitās un plānojot atpūtu kopā ar ģimeni. [..] Šobrīd ir izsniegta jau 26 421 vecāku karte un 12 458 bērnu kartes. Par programmas nepieciešamību liecina arī fakts, ka ik mēnesi vidēji tiek saņemti 1100 iesniegumi."

Ar 2018. gada 1. septembri grozījumi Ministru kabineta noteikumos ļaus daudzbērnu ģimenes locekļiem, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ ģimenes karte" un personu apliecinošu dokumentu, saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 50% apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas un 40% apmērā no abonementa biļetes cenas, izmantojot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutā, informē Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Aivis Vincevs.

Daudzbērnu ģimenes locekļiem, kas apmeklē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādes un kas turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ ģimenes karte" un skolēna vai attiecīgi studenta apliecību, kā arī personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti), ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 90% apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas.

Savukārt daudzbērnu ģimenes locekļiem ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 100% apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas, izmantojot sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos 4. maijā, 11. un 18. novembrī. Tādējādi tiek nodrošināta iespēja daudzbērnu ģimenes locekļiem apmeklēt pasākumus, kas norisinās Latvijas teritorijā šajās svētku un atceres dienās, vēsta A. Vincevs.